Blogiausiems vairuotojams – iššūkis Kauno gatvėse: taip baisu dar nebuvo

  • Teksto dydis:

LNK televizijos laidų vedėjas Tomas Langvinis filmavimo metu pateko į nepavydėtiną situaciją. Garsiam vyrui teko neeilinė užduotis – važiuoti Kauno gatvėmis viename automobilyje su pačiais blogiausiais Lietuvos vairuotojais. ,,Prisipažinsiu, kad taip baisu man dar niekada nebuvo“, – sakė jis.

LNK laida „Blogiausias Lietuvos vairuotojas“ pasiekė finišo tiesiąją. Net devynias savaites vairuotojų reabilitacijos centre iš naujo vairuoti mokėsi patys blogiausi eismo dalyviai iš visos Lietuvos. Šį kartą trijų finalininkų laukia paskutinis išbandymas miesto gatvėse kartu su šalia sėdinčiu laidos vedėju T. Langviniu.

Dalyviams užduotyje reikės įveikti specialią profesionalių vairavimo mokytojų paruoštą trasą po Kauno miestą. Būtina turėti omenyje tai, kad visi finalininkai turi galiojančius vairuotojo pažymėjimus ir pagal šalies įstatymus laisvai gali važinėti gatvėmis. Vis dėlto, kaip tokie vairuotojai sugebėjo gauti pažymėjimą, šalia sėdėjusiam laidos vedėjui buvo tiesiog nesuprantama.

Visi finalininkai turi galiojančius vairuotojo pažymėjimus ir pagal šalies įstatymus laisvai gali važinėti gatvėmis.

Pretendentas į blogiausius Lietuvos vairuotojus Kristijonas Karbauskas nustebino labiausiai. Ilgą laiką projekte pažangą rodęs jaunuolis per daug įsidrąsino ir ėmė nebekreipti dėmesio į jokias pastabas. Avarijos, nepataisomai sudaužyti automobiliai ir sugadintas laidos rekvizitas – Kristijonas tapo tikru siaubu. Panašiai jis elgėsi ir Kauno gatvėse. Tiesa, pats vairuotojas vykdydamas užduotį jautėsi labai gerai. „Ši užduotis – išvis nieko ypatingo“, – pasitikėjimo savimi nestokojo Kristijonas.

Deja, iki gero vairuotojo vaikinui dar labai toli. Važiuodamas jis nepastebėjo prabangaus automobilio BMW X5. Tai net atėmė žadą T. Langviniui: „Iš tikrųjų man buvo labai baisu važiuoti su Kristijonu. Kiekvienas jo manevras buvo labai neramus, buvo didžiulė įtampa. Jis neadekvačiai reaguoja į situacijas. Mūsų šou galėjo baigtis tragiškai“.

Viena iš finalininkių kaunietė Karolina Šmitienė viso projekto metu buvo tituluojama lėčiausia vairuotoja. Ir tikrai ne be reikalo. Moteris miesto gatvėse absoliučiai nesiorientavo, buvo labai susijaudinusi. Negana to, staigus ir neprognozuojamas vairuotojos stabdymas kėlė išgąstį keleivio vietoje sėdinčiam T. Langviniui bei kitiems šalia važiuojantiems eismo dalyviams. „Karolina man tikrai įvarė daugiausia streso ir baimės“, – sakė laidos vedėjas.

Trečiasis vairuotojas vilnietis Mindaugas Tirva – kelių erelis. Jo vairavimo istorijoje – partrenktas žmogus, suvažinėtas direktoriaus šuo, avarija su vaikų pilnu automobiliu ir nuolatinis greičio viršijimas. Į Kauno gatves važiuoti su juo laidos vedėjui buvo ne ką geriau nei su lėtąja Karolina.

Kaip T. Langviniui seksis važiuoti kartu su blogiausiais Lietuvos vairuotojais, kokios bus Kristijono neatidumo pasekmės bei kas laimės gėdingą titulą, bus galima išvysti trečiadienį 20.25 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių