A. Baldwinui, juostos „Rastas“ filmavimo aikštelėje nušovusiam operatorę, keliama byla

Vienas juostos „Rastas“ (Rust) filmavimo komandos narys kelia bylą JAV aktoriui Alecui Baldwinui (Alekui Boldvinui) dėl praėjusio mėnesio incidento, kai filmavimo aikštelėje buvo nušauta operatorė, trečiadienį paskelbė advokatai.

Byloje dėl aplaidumo taip pat minima ginklininkė Hannah Gutierrez-Reed (Hana Gutjeres-Rid). Ji per savo advokatus pareiškė, kad yra nepagrįstai kaltinama dėl Halynos Hutchins (Halynos Hačins) mirties.

Šio nedidelio biudžeto filmo pagrindinis apšvietėjas Serge'as Svetnoy (Seržas Svetnojus) ieškinyje sako, kad atsitiktinį nužudymą nulėmė filmo pagrindinio aktoriaus ir prodiuserio A. Baldwino bei kitų filmavimo komandos narių „nerūpestingumas ir aplaidumas“.

„Paprastai kalbant, nebuvo priežasties dėti kovinę kulką į tą... revolverį ar [tai kulkai] būti... „Rasto“ filmavimo aikštelėje... Kulkos buvimas revolveryje kėlė mirtiną pavojų visiems žmonės aplinkui“, – sakoma ieškinyje, pateiktame Los Andželo teismui.

A. Baldwinas, režisieriaus padėjėjas Dave'as Hallsas (Deivas Holsas) ir H. Gutierrez-Reed nesilaikė kino pramonės elgesio su ginklais praktikos ir „leido koviniais šoviniais užtaisytą revolverį nukreipti į gyvus žmones“, teigiama ieškinyje.

Operatorė H. Hutchins buvo nušauta A. Baldwinui repetuojant vieną vesterno, pasakojančio apie įvykius XIX amžiuje, sceną – joje jis turėjo šauti kameros link.

„Emmy“ laureatui ginklą padavė D. Hallsas, informavęs, kad ginklas nepavojingas. Vėliau D. Hallsas tyrėjams sakė, kad ne iki galo jį patikrino.

Kulka perskrodė H. Hutchins ir sužeidė režisierių Joelį Souzą (Džoelį Sozą) į petį.

S. Svetnoy sakė, kad buvo netoli, kai A. Baldwinas spalio 21-ąją paleido lemtingą šūvį.

Jis pajutęs „keistą ir bauginantį švilpesį“ kulkai lekiant pro jį, o smūgio banga jam į veidą bloškusi parako ir „liekanų“.

Ieškinyje aprašoma, kaip jis nuskubėjo padėti savo draugei, gulėjusiai ant žemės.

„Laikydamas ją jis pastebėjo, kad ranka, laikyta už jos nugaros, šlampa nuo jos kraujo, – sakoma ieškinyje. – Kitos 20–30 minučių atrodė ilgiausios ieškovo gyvenime, jam bandant padėti p. Hutchins ir ją paguosti, bejėgiškai stebint, kaip nenumaldomai blėsta jos sąmonė“.

Tai pirmasis žinomas ieškinys dėl šio incidento filmavimo aikštelėje.

„Rastas“ buvo devintas filmas, kuriame S. Svetnoy ir H. Hutchins dirbo kartu, ir jis sakė, kad ėmėsi darbo už mažą atlyginimą, nes ji jo paprašė.

„Ji buvo mano draugė“, – per spaudos konferenciją kalbėjo vyras.

S. Svetnoy sakė, kad prieš kelias dienas prieš incidentą matė filmavimo aikštelėje be priežiūros paliktus ginklus, ir įspėjo apie tai atsakingus asmenis.

Ginklininkės advokatas: „Tai buvo sabotažas“

Kaip filmo ginklininkė, 24 metų H. Gutierrez-Reed buvo atsakinga už šaunamuosius ginklus ir amuniciją.

Trečiadienį paskelbtame pareiškime jos advokatai vėl tvirtino, kad ji nežinojo, kodėl filmavimo aikštelėje buvo kovinis šovinys.

„Prašome nuodugniai ir visiškai ištirti visus faktus, įskaitant pačius kovinius šovinius, [tai], kaip jie atsidūrė mokomųjų šovinių dėžutėje ir kas juos ten įdėjo“, – sakė advokatas Jasonas Bowlesas (Džeisonas Boulzas).

„Mes įsitikinę, kad tai buvo sabotažas, o Hannah šmeižiama. Be to, manome, kad iki atvykstant policijai [įvykio] vieta buvo pakeista“, – sakė jis.

J. Bowleso teigimu, H. Gutierrez-Reed dar kartą susitiko su Santa Fė apygardos šerifo įstaigos tyrėjais ir „pasisiūlė pateikti papildomos, svarbios informacijos“.

Santa Fė apygardos prokurorė Mary Carmack-Altwies (Meri Karmak-Altvis) interviu, kuris buvo parodytas trečiadienį, atmetė nuomonę dėl sąmokslo.

„Neturime jokių įrodymų“, – televizijai „ABC News“ sakė ji.

M. Carmack-Altwies anksčiau atsisakė atmesti kriminalinių kaltinimų dėl minimo incidento, išprovokavusio raginimus uždrausti veikiančius ginklus Holivudo filmavimo aikštelėse, tikimybę.

A. Baldwinas siūlė, kad filmavimo aikštelėse, kur naudojami ginklai, budėtų policijos pareigūnai.

Jis pavadino tragediją „vienu iš trilijono epizodų“ ir tvirtino, kad „Rasto“ komanda buvo „gerai veikianti“.

Tačiau po tragedijos pasirodė pranešimų apie darbuotojų susirūpinimą dėl esą silpnų saugumo procedūrų, o Santa Fė šerifas Adanas Mendoza (Eidanas Mendosa) kalbėjo apie „nusiraminimą“ toje filmavimo aikštelėje Naujojoje Meksikoje.

Kaip anksčiau sakė A. Mendoza, jo pareigūnai filmavimo aikštelėje paėmė daugiau kaip 500 šovinių ir mano, kad tarp jų gali būti tuščių, mokomųjų ir, galbūt, kovinių šovinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu kaip neatsiras norinčių pasipelnyti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių