Žuvų kepsnys "Avilys" (vienam asmeniui)
Reikės:
75 g atvėsintų lašišų filė,
75 g atvėsintų sviestažuvių filė,
15 g fermentinio sūrio,
20 g džiūvėsėlių su paprikų ekstraktu,
50 g alyvuogių aliejaus,
20 g cukinijų,
10 g natūralių raudonųjų ikrų,
2 g žuvų prieskonių,
100 g bulvių su lupenomis,
120 g virtų brokolių,
50 g citrinos, 70 g jogurtinio krapų padažo, 2 g juodojo sojų padažo, 2 g bulvių prieskonių.
Paruošimas:
Nuo apdorotų žuvų atpjaukite po gabalėlį kiekvienos rūšies žuvies. Ant lentelės padėkite gabalėlį sviestažuvių filė. Šiek tiek išmuškite ir suformuokite ovalo formos kepsnį. Užberkite prieskonių, sutarkuoto sūrio. Ant sviestažuvių filė uždėkite gabalėlį šiek tiek išmuštos lašišų filė, kuris uždengtų sūrį. Suformuokite ovalų kepsnį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Po to, vartydami kepsnį, 4–5 min., kol apskrus iš abiejų pusių, kepkite ant nestiprios ugnies. Iškeptą įdėkite į lėkštę. Ant viršaus (kad būtų panašu į žuvų žvynus) uždėkite plonais pusžiedžiais supjaustytą cukiniją.
Taip paruoštą kepsnį 1,5–2 min. apkepkite mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės cikinija. Ant kepsnio uždėkite ikrų.
Supjaustykite virtas bulves, apkepkite aliejuje, užberkite prieskonių.
Į lėkštę dėkite apkeptas bulves, ant jų – kepsnį. Greta – brokolius. Patiekalą dekoruokite jogurtiniu krapų ir juoduoju sojų padažu. Papuoškite skiltele citrinos.
Tiekamo kepsnio temperatūra turi būti ne mažesnė nei 75 laipsnių.
Karštos sūrio spurgytės (50 vienetų)
Reikės:
600 g fermentinio sūrio,
6 kiaušinių,
300 g miltų,
20 g kmynų, 5 g druskos,
2 l aliejaus,
Česnakiniam majonezo padažui reikės:
4 kiaušinių trynių,
10 g garstyčių,
6 g druskos,
10 g vyno acto,
25 g česnakų,
400 g saulėgrąžų aliejaus,
1 g baltųjų pipirų.
Paruošimas:
Į dubenėlį smulkiai sutarkuokite sūrį, sudėkite kiaušinių trynius, miltus, kmynus, druską. Viską išminkykite iki vientisos masės. Suformuokite putpelės kiaušinio dydžio spurgytes. Kepkite aliejuje įkaitintame puode, kol gražiai apskrus.
Padažo paruošimas:
Visus, išskyrus česnaką ir aliejų, padažui skirtas sudedamąsias dalis sudėkite į dubenėlį. Smulkiai sukapokite česnakus. Kiaušinių trynius su garstyčiomis ir actu plakite iki vientisos masės pamažu pildami aliejų ir nuolat maišydami šluotele. Plakite tol, kol supilsite visą aliejų. Padažas bus panašus į majonezą. Po to sudėkite susmulkintą česnaką ir dar kartą išmaišykite.
Iškeptos spurgytės patiekiamos lėkštėje su majonezo padažu.
Restorano "Avilys" virtuvės šefo Dariaus Golmanto dosjė:
Stažas: "Avilyje" dirba dvejus metus, "Desertiniame" bare (dabar – kavinė "Jums") dirbo pusmetį.
Amžius: 25 metai.
Zodiako ženklas: Žuvys.
Mėgstamiausias nealkoholinis gėrimas: apelsinų sultys.
Alkoholinis gėrimas: viskis "Jack Daniels".
Sriuba: šiupininė.
Salotos: graikiškos.
Karštasis patiekalas: marinuotas kepsnys ant grotelių.
"Avilio" patiekalas: vištos sparneliai ir strutienos kepsnys.
Padažas: "Avilio" česnakinis majonezinis.
Prieskonis: čiobrelis.
Daržovė: agurkas.
Vaisius: arbūzas.
Naujausi komentarai