A.Večerskis: „Nebūsiu K.Smoriginas 2“

Šią savaitę „Domino“ teatro lankytojai turės išskirtinę galimybę pamatyti Adolfą Večerskį, vaidinantį paties režisuotame spektaklyje „Daktaras“, pastatytą pagal žymaus rašytojo ir dramaturgo Branislavo Nušičiaus pjesę.

Du spektakliai

Spektaklyje „Daktaras“ A.Večerskį, kuris vaidins profesorių Raiserį, žiūrovai galės išvysti liepos 18 d. Kaune ir 20 d. Klaipėdoje. Komedijoje „Daktaras“, kurio premjera įvykio šių metų balandžio 2 d., profesorių Raiserį vaidina aktorius Kostas Smoriginas. Spektaklio režisierius A.Večerskis aktorių pakeis tik dviejuose spektakliuose.

„Aš vaidinsiu tą patį profesorių Raiserį, kuris niekaip negali išvažiuoti, tačiau tai nebus tas pats personažas, kurį vaidina K.Smoriginas. Aš esu aš, mano įkūnytas personažas bus kitoks. Aš nebūsiu K.Smoriginas 2“, – tikina A.Večerskis.

Paklaustas, ar nėra sunku kurti vaidmenį paties režisuotame spektaklyje, A.Večerskis net nesuabejoja: „Esu ne kartą tai daręs – be galo sunku. Tokiu atveju savo vaidmeniu bandai aprėpti visą spektaklį. Geriau dirbti vieną darbą.“

Apie ateitį nekalba

Teatro scenoje, spektaklyje „Žaldokynė“, A.Večerskis vaidino iki 2010 m. pabaigos, kai pasitraukė iš Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT). Vis dėlto ir toliau jo vaidmenis žiūrovai gali matyti ir vertinti žiūrėdami televizijos serialus. „Aktorystė man – profesionalus darbas. Kiekvienas vaidmuo – naujas iššūkis ir jokio skirtumo, ar jis teatre, kine, ar seriale“, – įsitikinęs A.Večerskis.

„Domino“ teatre rodomi du A.Večerskio režisuoti spektakliai, tačiau šiame teatre jis dar nekūrė nė vieno vaidmens. Į klausimą, ar neketina artimiausiu metu nudžiuginti savo žiūrovų nauju vaidmeniu, aktorius ir režisierius atsako lakoniškai: „Niekada neužbėgu sau už akių. Idėjų yra visokių. Vis dėlto kol kas, rugpjūtį, “Domino„ teatre statysiu naują spektaklį, o ateityje bus taip, kaip bus.“

Siužetas intriguoja

Spektaklyje „Daktaras“ A.Večerskis scena dalysis su aktoriais ir garsiais atlikėjais: Deividu Norvilu-Deiviu, Sauliumi Sipariu, Mariumi Jampolskiu, Andriumi Bialobžeskiu, Eimučiu Kvoščiausku, Edita Užaite, Ineta Stasiulyte, Toma Vaškevičiūte, Dalia Brenciūte, Ligita Kondrotaite, Mindaugu Jusčiumi.

Pjesės siužetas intriguojamas: turtingos šeimos galva Viktoras Svarovskis, kurį vaidina Saulius Siparis, žino geriausiai, ko reikia jo sūnui (jį vaidina Deivis Norvilas). Nors pastarasis yra tinginys, besinaudojantis tėvo pinigais, vis dėlto tėtušis nusprendžia, kad didžiausias prestižas šeimai būtų, jei sūnus taptų mokslų daktaru ir ne bet kokiu, o filosofijos! Suprasdamas, kad sūnelis tokių aukštumų savomis jėgomis pasiekti nesugebės, vietoj jo studijuoti išsiunčia savo sekretorių (Eimutis Kvoščiauskas).

Įrėmintas diplomas jau kabo ant sienos, tinginiui sūnui jau surasta į žmonas tinkanti ministro duktė... Visą idilę ir planus sujaukia netikėta žinia. Paslaugusis sekretorius, studijuodamas užsienyje sūnaus vardu, suspėjo ne tik vesti, bet ir susilaukti vaiko... Dar daugiau intrigų ir melo verpeto atomazga – spektaklyje „Daktaras“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zinoma

zinoma portretas
kad nebusi, nes uz ji geresniu nera :)
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių