Atlikėjai apie darbus per Kalėdas: nežinome, ar mums įves metriuką, ar du, ar tris

  • Teksto dydis:

Gruodis – pats darbymetis šalies atlikėjams. Bent taip būdavo iki šiol. Tačiau dabar nežinomybė dėl esamos situacijos pakoregavo įprastą atlikėjų kalendorių šventiniu laikotarpiu, kai koncertas vijo koncertą. Dabar pertraukos nuo darbų nesinori niekam.

„Tiek mes negalime nieko planuoti, tiek, kiek aš suprantu, ir renginių organizatoriai, restoranai bei vietos, kur vyksta šventės. Mes atsisakėme daryti turus, nes mes nežinome ar mums įves metriuką, ar du metriukus, ar tris, ar dar kažkokių ribojimų“, – LNK Žinioms sakė atlikėjas Arvydas Martinėnas-Vudis.

Nežinomybė dėl esamos situacijos pakoregavo įprastą atlikėjų kalendorių šventiniu laikotarpiu, kai koncertas vijo koncertą. Dabar pertraukos nuo darbų nesinori niekam.

„Būdavo taip, kad per mėnesį sugrodavai nuo dešimties iki 30 koncertų. Mes tik džiaugiamės, jeigu yra kažkokie pasiūlymai koncertuoti, ir be jokios abejonės mes kiekvieną pasiūlymą branginame“, – pasakojo grupės „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas. 

„Mes pastebėjome, kad užsakymai yra labiau chaotiški. Skambina užsakovas ir sako: „Man reikia kitai savaitei“ arba „O, žinai, dabar tą ir tą dieną įtvirtinam“. Ta prasme, jeigu jūs laisvos, iš karto imam“, – teigė grupės „Magnit“ narė Kristina Ivanova.

Dainininkė sako, kad po karantino Lietuvoje neliko merginų grupių, tad šių paklausa jaučiama. Grupė per šventes koncertuos tik privačiose šventėse.

Su garsiausiais Lietuvos atlikėjais ir vedėjais dirbanti renginių organizatorė irgi pastebi, kad net populiariausi vardai gruodžio mėnesį vis dar neužimti.

„Kam bepaskambinčiau, aš juos vis tiek dar gaunu. Davė dvi dienas rinktis, tai aš ar vienai, ar kitai dienai visus paslaugų teikėjus, kurių man reikėtų įgyvendinti tas idėjas, kurias aš siūlau klientui, gaunu. Tai reiškiasi, kad katastrofos nėra“, – sakė renginių organizatorė Laura Vagonė.

Nemažai įmonių savo kalėdinius vakarėlius perkėlė į kitų metų pradžią. Po kalbų apie galimą karantiną, į kitą datą keliami ir koncertai. 

„Iškart nuo tos paleistos žinutės labai krito bilietų pardavimai. Ir labai sumažėjo norinčių organizuoti koncertus“, – teigė Lietuvos muzikos verslo asociacijos vadovas Vaidotas Stackevičius.

Nežinomybė dėl renginių keičia ir žmonių įpročius. Bilietai į koncertus jau nebėra tokia populiari dovana. „Per dvejus metus formuojasi tokia tendencija, kad žmonės bilietus perka kiek galima anksčiau renginio datos. Jeigu yra pavojus, kad į renginį bus išpirkti bilietai iš anksto, tai tada nusiperka bilietą anksčiau, bet jei tik galimybės leidžia, tai perka bilietus paskutinę akimirką“, – pridūrė V. Stackevičius.

Organizatoriai pabrėžia, kad bilietų kainos nepasikeitė. Šventiniu laikotarpiu galima rasti koncertą tiek už 10 eurų, tiek už kelis šimtus.

Kainos svyruoja ir privačiose šventėse, kur arenas renkantys atlikėjai už vieną vakarėlį gali paprašyti ir 10 tūkstančių eurų.

„Labai priklauso, ar tu perki grupę, ar atlikėją. Tai tu atlikėją, pasirodo, gali nupirkti nuo 400 eurų. Prašau. Ir iki, aišku, jau kokių trijų, keturių, penkių, šešių tūkstančių ir daugiau“, – teigė K. Ivanova.

„Koncertai yra ne pigus reikalas. Tai yra tūkstantinės sumos, tačiau bet kuriuo atveju procentaliai tai bus mažesnis uždarbis negu prieš koroninį reikalą“, – sakė A. Martinėnas-Vudis.

Visgi užsidirbti gruodį, taip, kaip pavykdavo iki šiol, atlikėjai jau nebesitiki. 

„Tas uždarbis tikrai bus mažesnis. Aišku, praėjusiais metais tai išvis neturėjome gruodžio, o šiais metais jis žada būti, bet, ir sakau, aš tai dedu klaustuką. Aš nepasitikiu valdžia ir gali praeiti savaitė ir sakys: „Oba. Visus uždarom“. Ir taip toliau“, – sakė A. Martinėnas-Vudis.

Anksčiau atlikėjams pavykdavo uždirbti dviem trims mėnesiams. Dabar tokia situacija sunkiai įsivaizduojama. 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Oi , atsirado vargšeliai , už dyką neičiau į jų koncertus .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių