„Apkabink Lietuvą“: pažintis su ūkininke, įrengusia šeimai automobilių kroso trasą

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo 17 d. lrt.lt portale startuoja naujas projektas „Apkabink Lietuvą“, kurį kuria po Lietuvos regionus keliaujantys LRT žurnalistas Ignas Krupavičius ir režisierius Rokas Makarevičius. Kaip juokauja Ignas ir Rokas, iš tiesų jie keliauja trise. Trečiasis komandos narys – 50 metų skaičiuojantis mažas automobilis Juzė.

Pirmojoje laidoje laidos kūrėjai lankysis Dabikinėlės kaime (Akmenės r.), kur lėks charizmatiškosios ūkininkės, automobilių sporto klubo „Extempas“ pirmininkės Margaritos Skabeikienės savo vyrui ir trims sūnums įrengta automobilių kroso trasa. Margarita, vairuojanti ir kombainą, ir traktorius, dabar svajoja įsirengti slidinėjimo trasą. „Mano gyvenimo tikslas gyvenimą nugyventi įdomiai“, – šypsosi moteris.

Atsisveikinę su Margarita, „Apkabink Lietuvą“ komanda toliau keliaus į Menčių klinčių karjerą apžiūrėti milžinišką čia dirbantį žingsniuojantį ekskavatorių, sveriantį apie 760 tonų. Žinoma, pakeliui stodami pasirūpinti savo trečiuoju komandos nariu, gendančiu Juze.

Projekto kūrėjai sako, kad neskubėdami jie planuoja Lietuvos keliais ir vieškeliais nuriedėti apie 1,5 tūkst. kilometrų. Pusė maršruto jau įveikta. Į antrąją kelionės dalį po Pietų Lietuvą komanda išsiruoš rugsėjo pabaigoje.

Keliaudama per toliausiai nuo šalies centro nutolusius rajonus, „Apkabink Lietuvą“ komanda siekia atrasti ir pakalbinti čia gyvenančius žmones, kurie savo darbais ir iniciatyvomis stengiasi, kad aplinkiniams, vietos bendruomenei, būtų lengviau ir įdomiau gyventi.

„Keliaudami ieškosime įdomių istorijų, o taip pat vietų, kuriose laidos herojams gimsta pačios geriausios idėjos, vietos, kuriose jie gali atsipalaiduoti ir pailsėti nuo darbų. Šiomis vietomis dalinsimės su laidų žiūrovais ir lapkričio mėnesį pakviesime išrinkti pačią įdomiausią“, – sako I. Krupavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių