Alternatyvi menininkų grupė „Trintukas prieš tikrovę“ pristato „Radviliškio bliuzą“

  • Teksto dydis:

„Susibūrėme vienam įvykiui ir štai jau kelis mėnesius nebegalim išsiskirti“, – šypteli būgnininkas Gintas Gascevičius. Drauge su aktore Monika Šaltyte ir klavišininku Gintaru Dzidoliku pavasario pradžioje netikėtai viename renginyje susitikusi trijulė šiandien prisistato kaip komanda.

Visi jie – naujos grupės „Trintukas prieš tikrovę“ nariai.

Menininkai juokiasi – kolektyvo susibūrimo istorija gana netikėta, tačiau tuoj pat priduria tikintys, jog patys geriausi dalykai įvyksta tuomet, kai juos mažiausiai planuoji.

Visi drauge jie dalyvavo pavasarį Šiauliuose vykusiame dailės galerijos renginyje. Tuomet poeziją susirinkusiems svečiams skaičiusi Monika pasikvietė Gintą ir Gintarą jai paakomponuoti. Iki tol kartu nedirbę tuomet jie sako vienas kitą pamatę tarsi naujomis akimis.

„Tas mūsų pasirodymas... Jis taip netikėtai gerai išsirutuliojo! O mes supratome – tas kūrybinis srautas veržiasi lyg krioklys, todėl turime kažkaip tą išnaudoti“, – pasakojo Gintas.

Žodžių „Trintukas prieš tikrovę“ junginys Monikos, Gintaro ir Ginto mintyse gimė ne šiaip sau. Tai – vieno iš švedų poeto Bruno Ojerio eilėraščio pavadinimas, kuriame rašytojas pasakoja apie savo trintuką prieš kitų tikrovę. Būtent šio poeto, kaip ir gintaro Grajausko eiles trijulė įgarsino savo pirmame bendrame renginyje.

„Ši frazė mums pasirodė labai įdomi. Pagalvojome, kad mūsų kūryba įtraukia žmones, juos užburia – tai ir yra tas trintukas, tam kartui gebantis ištrinti arba bent jau sukrutinti iš vidaus. Pagalvojome, kad visi simboliai – savo vietose, abejonių nekilo“, – pasakojo Gintas.

Visi „Trintuko prieš tikrovę“ nariai scenoje ne naujokai. Monika – Šiaulių dramos teatro aktorė, Gintas – legendinės grupės BIX būgnininkas, Gintaras – klavišinių instrumentų virtuozas. Visi kartu jie – eksperimentinės, džiazo, bliuzo ir alternatyvios muzikos elementų turintis kolektyvas. Ar „Trintuką prieš tikrovę“ galima vadinti vienu dideliu performansu? Galbūt. Grupės nariai nenori įsprausti savęs į jokio žanro rėmus.

Ir nors grupė susikūrė prieš kelis mėnesius, ji spėjo jau nemažai nuveikti. Jie jau turėjo ne vieną pasirodymą, tačiau didžiausi jų prasidės liepos mėnesį. Tuomet grupė planuoja leistis į vasaros gastroles – aplankys pajūrio miestus, koncertuos įvairiuose meno renginiuose.

„Jau spėję pabuvoti mūsų pasirodymuose, gali paliudyti, jog tai – nėra tiesiog koncertas, tai kone magiškas, įtraukiantis veiksmas, kuriame kiekvienas atranda savo asmeninį trintuką“, – sako Gintas.

Kol kas „Trintukas prieš tikrovę“ savo pasirodymuose naudojasi G. Grajausko ir B. Ojerio eiles, tačiau neatmeta galimybės, jog laikui bėgant dažniau pasiduos improvizacijoms, patys kurs tekstus.

Šiandien populiariausias jų hitas – „Radviliškio bliuzas“. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių