Aktorės C. Metz gyvenimas – Pelenės istorija su laiminga pabaiga

Neseniai išgarsėjusios JAV aktorės Chrissy Metz gyvenimo istorija atrodo kaip filmo scenarijus. 38-erių amerikietė pagavo sėkmės bangą, nors dar prieš kelerius metus teturėjo kelis epizodinius vaidmenis prastuose filmuose ir viename televizijos seriale, o jos banko kortelėje tebuvo 81 centas.

Depresija, nesėkminga kova su antsvoriu, nepasitikėjimas savimi ir nusivylimas – šios emocijos buvo kasdieniai Ch.Metz palydovai. Ir tada ji gavo pagrindinį vaidmenį seriale "Tai – mes"...

Nesėkmių gniaužtuose

Chrissy buvo neseniai atšventusi savo trisdešimtmetį, kurį pažymėjo įsimintinas įvykis – ji pasijuto taip blogai, kad pagalvojo, jog jai prasidėjo širdies priepuolis ir išsikvietė greitąją pagalbą. Ligoninėje paaiškėjo, kad tai tik panikos ataka.

Tuo metu ji gyveno Los Andžele, dirbo vieno aktorių agento asistente, paskui ir pati tapo agente, padėdavo organizuoti aktorių, talentų atrankas. Deja, jai nuolat teko stebėti, kaip vaidmenys atitenka kitoms. Tai buvo nepakeliama.

Liūdesį ir neigiamas emocijas mergina malšino valgydama. Niekada ir šiaip nebuvusi liekna, nė nepajuto, kaip priaugo dar 45 kg. Po minėto priepuolio nusprendė ieškoti pagalbos ir ėmė lankytis pas psichoterapeutą, skaityti motyvacinę literatūrą. Antsvorio pavyko atsikratyti. 2014-aisiais pasisekė gauti kelis vaidmenis mėgstamame seriale "Amerikos siaubo istorija".

Serialo kūrėjas R.Murphy liko patenkintas, o Chrissy iš laimės šokinėjo kone iki lubų. "Turėjau sau įsignybti, kad patikėčiau, jog tai iš tiesų vyksta", – prisimena. Džiaugsmo neaptemdė faktas, kad jai teko vaidinti storulę. Dar apkūnesnę nei ji, ir dėl to filmavimo aikštelėje teko dėvėti specialų storinantį protezą ir kostiumą, su kuriuo vos galėjo paeiti. Ši patirtis gerokai blaiviau privertė pažvelgti į realybę ir suvokti, kad tokia ateitis jos laukia, jei neįveiks emocinio valgymo problemos.

C.Metz buvo tikra, kad šis vaidmuo padės jos aktorinėje karjeroje. Vien jau ką reiškė patirtis dirbant su tokiomis kino žvaigždėmis kaip Jessica Lange ir Kathy Bates, kurios jame taip pat vaidino.

Bet kai filmavimas baigėsi, gyvenimas vėl grįžo į senas vėžes. Praradusi viltį, kad jai pasiseks, vieną dieną susiruošė grįžti į gimtąją Floridą, tačiau mama atkalbinėjo, ragino nepasiduoti. Dukra paklausė, maitinosi užpilamaisiais makaronais, kainuojančiais vieną dolerį, ir toliau vaikščiojo į atrankas.

Lemtingas skambutis

Kai tą kartą suskambo jos telefonas, pamačiusi nepažįstamą numerį pagalvojo, kad tai skolų išieškotojai. Tačiau drebančiomis rankomis atsiliepusi išgirdo, jog gavo vaidmenį, ir ne bet kokį. Nuo atrankos, kurioje dalyvavo, tebuvo praėjusios vos kelios valandos, kai NBC televizijos serialo "Tai – mes" kūrėjas bei prodiuseris Danas Fogelmanas pats jai paskambino, norėdamas tai pranešti. Likimo ironija: ir šį kartą personažas, kurį Chrissy teko kurti, buvo su antsvoriu kovojanti mergina.

Į sutartį buvo įtrauktas ir įsipareigojimas filmavimo metu mesti svorį kartu su savo heroje Kate. Toks reikalavimas jai nepasirodė įžeidžiantis, netgi priešingai, tai buvo dar vienas paskatinimas keisti mitybą, gyvenimo būdą. Kaip aktorė ne kartą yra sakiusi, tai daryti ją motyvavo ne noras būti lieknesnei dėl to, kad būtų gražesnė, patrauklesnė, bet dėl to, kad nutukimas labai kenkia sveikatai ir gerai savijautai.

Šeimoje maistas reiškė meilę ir ši nuostata tarsi įaugo į kraują.

Jau po trijų mėnesių ji išmokėjo skolas patėviui, draugams ir padengė banko kortelių sąskaitas. Sekėsi puikiai, aktorė greitai tapo tikra serialo žvaigžde, atpažįstama visur, kur tik pasirodydavo, nuolatine viešnia ant raudonojo kilimo, madingų vakarėlių ir renginių dalyve. O kartu – ir įkvepiančiu pavyzdžiu tūkstančiams apkūnių, įprastų grožio standartų neatitinkančių moterų, kurios sujaudintos ekrane besirutuliojančios Kate istorijos kartu su ja verkė ir juokėsi.

Tai, kad buvo matoma televizijoje žiūrimiausiu laiku, atvėrė kelius ir į didžiuosius kino ekranus. Pernai C.Metz sukūrė motinos vaidmenį filme "Nevykėlė Sierra Burgess", šiuolaikinėje Sirano de Beržerako versijoje paaugliams. Jai atiteko ir pagrindinis vaidmuo tikrais įvykiais paremtoje kino istorijoje "Proveržis", kurios premjera neseniai įvyko.

Be to, kylanti kino žvaigždė buvo nominuota "Emmy", "Auksinio gaublio" apdovanojimams. Ir, beje, ji tikrai toliau lieknėja. Ne tik dėl to, kad yra įsipareigojusi serialo kūrėjams, bet ir dėl savęs.

Maistas buvo lygus meilei

Aktorės vaikystė prabėgo Floridoje, Geinsvilyje, didelėje šeimoje – su mama, patėviu, tikra seserimi bei broliu ir dviem pusiau seserimis, šuniu Džeku. Tiesa, būdama visai maža ji yra kelis metus gyveno Japonijoje, kur tarnavo jos tėvas, laivyno karininkas. Po skyrybų motina su vaikais grįžo į JAV, tačiau labai skurdo, gyveno priekaboje. Katastrofiškai trūko pinigų, mama kartais nevalgydavo vakarienės, kad tik mažieji būtų sotūs. Padėtis šiek tiek pagerėjo, kai ji ištekėjo antrą kartą.

Analogija: Chrissy ypač padėjo Kate vaidmuo seriale "Tai – mes", sukurtas pagal jaudinančią filmo prodiuserio sesers gyvenimo kelionę kovojant su antsvoriu. Scanpix nuotr.

Šeimoje maistas reiškė meilę ir ši nuostata tarsi įaugo į kraują. Kadangi maisto trūko, atrodė normalu skubėti prisivalgyti, kol jo yra. Kaskart, kai po pamokų nueidavo pas močiutę, ši puldavo anūkei kepti sočius sumuštinius su sūriu, taip išreikšdama rūpestį ir dėmesį. Tai buvo malonu. Kai mergaitė paaugo, visa tai virto įpročiu, principas "valgau, kai man linksma, ir valgau, kai man liūdna" tapo kasdienybės dalimi. Chrissy ėmė pilnėti, ir patėvis juokaudavo, kad užrakins šaldytuvą. Vėliau ji lankė svorio reguliavimo grupę, tačiau tai nepadėjo.

Gyvendama Floridoje, kur maudymosi kostiumėliai ir atviri vasariniai drabužiai dėvimi beveik visus metus, dėl nemažo antsvorio mergina patyrė daug iššūkių. Ji nuolatos bijojo, kad sėsdama sulaužys kėdę, ar kad kas nors pagalvos, jog ji laukiasi. Chrissy daugelį metų net neturėjo maudymosi kostiumėlio, paauglystėje prie baseino dienas leisdavo ir maudydavosi su šortais ir marškinėliais. Suaugusi nusprendė pagaliau įsigyti išsvajotą drabužį ir ėmė ieškoti patinkančio ir tinkančio.

Kaip tarė, taip ir padarė, ir sulaukė komentarų, kad kiti, būdami jos vietoje, niekada nebūtų išdrįsę apsivilkti maudymosi kostiumėlio. Bet tai įvyko tik tada, kai tapo žinoma, atsikratė kompleksų, pamilo save tokią, kokia yra.

Pasak C.Metz, retas supranta, ką išgyvena didelį antsvorį turintys žmonės, visi mano, kad jie tik be saiko valgo pasislėpę kur nors kampe, kad niekas nematytų. Iš tiesų, tai yra liga, viena iš priklausomybės formų.

Nebijojo sunkaus darbo

Chrissy dirbo nuo pat paauglystės. Pirmoji jos darbo vieta buvo kavinė "McDonalds" gimtajame miestelyje, kurioje ji įsidarbino norėdama nusipirkti svajonių sportbačius, kainuojančius 120 dolerių. Mamai jie pasirodė pernelyg brangūs, o Chrissy rado išeitį, kaip gauti trokštamą daiktą.

Baigusi mokyklą ir koledžą būsimoji aktorė kurį laiką dirbo ikimokyklinukų mokytoja. Gal būtų darželyje likusi iki šiol, jei nebūtų prireikę jaunesniosios sesers palydėti į talentų konkurso peržiūrą.

Sesei Morgan tuomet buvo 14, ji buvo liekna ir norėjo tapti modeliu. O 22-ejų C.Metz, švelniai tariant, buvo apkūni. Talentų ieškotoja, tąkart atvykusi į Geinsvilį, atkreipė dėmesį į ją, pakalbino, pasidomėjo, kur dirba, ką norinti veikti gyvenime. Netikėtai visai nepažįstama moteris patarė merginai vykti į Los Andželą ir užsiimti tuo pačiu, kuo ir ji – ieškoti talentų. Dar pridūrė, kad galėtų supažindinti su reikiamais žmonėmis. Chrissy nusprendė išnaudoti šią galimybę. "Matyt, tai buvo likimo siųstas ženklas", – juokiasi aktorė.

Morgan taip ir netapo modeliu, šiuo metu augina tris vaikus, rūpinasi namais ir šeima, o štai Chrissy šiandien yra tikra garsenybė. Praėjusiais metais ji išleido knygą "Tai aš: myliu asmenybę, kokia esu šiandien", kurioje pasakoja apie savo ilgą kelionę nuo pat vaikystės, apie visus pakilimus ir nusileidimus nuo Holivudo kalnelių, sudėtingus santykius tiek su tėvu, tiek su patėviu.

Galvojau, kad džiaugsmas ir sėkmė mane aplenks.

Taip pat – ir apie savo santuoką, kuri iširo. 2008 m. ji buvo ištekėjusi už Martyno Eadeno, laisvai samdomo britų rašytojo, bet jie pasuko skirtingais keliais 2013-aisiais, o santuoka nutraukta 2015-aisiais.

Vėliau ji susitikinėjo su Joshu Stancilu, kuris seriale "Tai – mes" dirbo operatoriaus asistentu. Pernai jų santykiai nutrūko. Aktorė teigė, kad jie liko draugais, kaip ir su buvusiu vyru.

Šiuo metu moteris yra vieniša, nors į pasimatymus vaikšto, tačiau kol kas širdies neužkariavo nė vienas vyras. Ji neslepia, kad pasižvalgo ir po internetines pažinčių svetaines.

Pagaliau daro tai, ką nori

Kalbėdamasi su žurnalistais, C.Metz pabrėžia, kad pagaliau jaučiasi visiškai laisva ir gali daryti ką nori. Daugybę metų ji vengdavo rodyti jausmus, kalbėti apie savo norus, apie tai, kaip jaučiasi. Dabar drąsiai ir atvirai dėsto mintis apie savo kūną, svorį, su tuo susijusias problemas, rengiasi tokius drabužius, kurie jai patinka, nors ir sulaukia už tai kritikos (pavyzdžiui, už figūrą išryškinančią ryškiai raudoną lateksinę suknelę).

Chrissy tikina, kad jai ypač padėjo Kate vaidmuo, šis tikroviškas personažas sukurtas pagal jaudinančią, autentišką filmo prodiuserio sesers gyvenimo kelionę kovojant su antsvoriu, kuri labai panaši į jos pačios.

"Galvojau, kad džiaugsmas ir sėkmė mane aplenks. Laimė, kad nenuleidau rankų, tikėjau, kad mano svajonės išsipildys, nepaisiau, kas ką apie mane kalba, man buvo svarbu tik tai, ką aš pati galvoju", – savo knygoje rašo aktorė.

Dar ir dabar ji sulaukia žeminančių klausimų, pavyzdžiui, ar tikrai pasidarė skrandžio mažinimo operaciją, pastabų, kad tokios didelės moterys kaip ji neturėtų būti rodomos per televiziją ar kino ekrane. Tačiau dauguma žmonių nusiteikę geranoriškai.

Aistra: CH.Metz turi savo grupę "Chrissy and the Vapors", ji visa galva pasinėrusi į muzikos kūrimo procesą. Scanpix nuotr.

Kolegos teigia, kad Chrissy yra labai geros širdies, jautri ir šilta, tikra, nuoširdi, jos tiesiog neįmanoma nemėgti. Dabar, kai jos pajamos stabilios (už tai, kad nusifilmuoja viename serialo epizode, gauna apie 150 tūkst. dolerių), gyvena pasiturinčiai ir patogiai, užuot galvojusi, kaip dar paišlaidavus, kokių naujų prabangių daiktų nusipirkusi, ji suka galvą, kaip tuo, ką turi, pasidalyti su kitais. Juodžiausiais momentais jai padėjo kiti žmonės, pažįstami ir nepažįstami, todėl ji jaučiasi turinti grąžinti skolą, tik dar nesugalvojo, kaip.

Dar viena didžiulė C.Metz aistra yra muzika. Ji yra sukūrusi netgi savo grupę, kurios pavadinimas "Chrissy and the Vapors", atliekančią populiariąją ir kantri stiliaus muziką (pati aktorė joje dainuoja), planuoja išleisti jos albumą. Taip pat svajoja sukurti vaidmenį miuzikle, o ateityje įsteigti prodiuserinę kompaniją. Šį balandį ji pritrenkė susirinkusius į kantri muzikos akademijos apdovanojimų ceremoniją Las Vegase, ant scenos puikiai sudainavusi dainą iš savo naujojo filmo "Breakthroug".

Šiuo metu ji pasinėrusi į muzikos kūrimą, kuris jai teikia didžiulį džiaugsmą, dalyvauja kantri muzikos festivaliuose. Gerbėjai žavisi jos vokaliniais gebėjimais ne mažiau nei aktoriniais. Besimokydama koledže ji lavino balsą, dainavo chore ir ne kartą yra dainavusi aktorių atrankose, tačiau prodiuseriams tai įspūdžio nepadarė. Dabar irgi netrūksta skeptikų, pasak Chrissy, taip jau yra, kad į dainuojančius aktorius niekas dažniausiai rimtai nežiūri. Bet ji pasiryžusi šią nuomonę pakeisti.


Chrissy Metz mintys

Apie kūno formas. Mažinti svorį mane skatina tik viena priežastis – sveikatos problemos. Darau tai tikrai ne dėl to, kad galvoju, jog diesnis dydis yra negražus, kad putlios formos ir banguojančios linijos nepatrauklios – aš manau, kad jos seksualios ir nuostabios.

Apie meilę sau. Nesitikėk, kad tave kas nors mylės, jei tu pati savęs nemyli. Tai didelis iššūkis tiems, kurie kovoja su antsvoriu, nes niekas mūsų nemoko džiaugtis savimi tokiu, koks esi.

Apie laimės paieškas. Švaistome gyvenimą lygindami save su kitais ir sielvartaudami, kad mums toli iki jų, užuot džiaugęsi tuo trupinėliu laimės, kurio užsitarnavome. Gyvenimas – ne varžybos.

Apie buvimą savimi. Jei netikėsi savimi, būsi ne toks, koks pats nori, o kokio tikisi kiti, išklysi iš savo tako. Todėl svarbu drąsiai daryti tai, ką trokšti, elgtis taip, kaip svajoji.

Apie sveiką gyvenseną. Noriu turėti sportišką, sveiką kūną, tačiau nenoriu, kad mane kažkas spraustų į dėžę ribodamas mano pasirinkimus.

Apie tinkamą apsirengimą. Noriu dėvėti vieną ar kitą drabužį dėl to, kad jis man patinka, o ne dėl to, kad jis atitinka taisykles.

Apie grožio standartus. Grožis ir kūno apimtys nėra tapatūs. Kas pasakė, kad tik lieknas yra gražus? Žiniasklaida? Bet pagalvokite kritiškai, ar tikrai tai yra tiesa?

Apie patyčias. Mokykloje vaikai iš manęs juokėsi ir erzino, todėl aš, norėdama tam užbėgti už akių, tapau klasės klounu, juokiausi pati iš savęs, nelaukdama, kol tai padarys jie.

Apie laiką. Nesijaudinu dėl to, kas bus kitą savaitę, po mėnesio, už metų. Galvoju apie tai, kaip gyvenu dabar, šiandien.

Apie dėkingumo dienoraštį. Rašau jį jau penkerius metus, kas rytą prieš išlipdama iš lovos pasižymiu jame 5–10 dalykų, už kuriuos jaučiuosi dėkinga. Patikėkite, tai veikia.

Apie pinigus. Skurdi vaikystė mane išmokė elgtis su pinigais atsakingai. Aš neišlaidauju visokiems niekams, drabužiams, batams, papuošalams ir pan. Tačiau įsirengiau gražius namus, kadangi niekada neturėjau savo kambario, manau, kad to esu nusipelniusi.

Svorio metimo receptas. Neviršyti 2 tūkst. kcal per dieną, rinktis sveikesnius produktus ir kasdien mažiausiai pusvalandį vaikščioti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ana

Ana portretas
Tai nera tik putli moteris, tai yra nesveikas mesos kalnas. Ji ivairiose laidose piktinasi, kad putlesnes moterys yra ignoruojamos ir tt. Ne, tu nesi putlesne moteris, tu esi banginis, ir niekaip kitaip. Aisku, niekada nesiulyciau zmogaus zeminti del isvaizdos, pati nesu liekna, bet nera gerai ir pateikti toki storuma kaip sis tik kaip “putluma”. Labai jau bijoma atvirai pasakyti, kad tikrai tai labai labai didelis ansvoris, Chrissy. Per tiek filmo sezonu ji taip ir nesulieknejo nei laso...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių