Aktorei I. Labanauskaitei diagnozuotas koronavirusas: ligos simptomai nebuvo žymūs

  • Teksto dydis:

Aktorė Ieva Labanauskaitė penktadienio rytą socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė žinią, jog užsikrėtė koronavirusu. Kaip spėja ji, galimybę išsitirti ir sužinoti, ar diagnozė pasitvirtins, veikiausiai gavo tik todėl, kad beveik prieš dvi savaites sugrįžo iš Londono.

Pasak žinomos moters, grįžusi iš Jungtinės Karalystės ji iš karto izoliavosi – nevaikščiojo po parduotuves, nesusitiko su draugais, artimaisiais.

Simptomai, pranešantys apie ligą, buvo nežymūs ir esą visiškai neatitinkantys to, kas akcentuojama paskambinus trumpuoju Karštosios linijos numeriu 1808. Atsižvelgiant į tai, pabrėžia Ieva, jai teko gerokai pakovoti už galimybę išsitirti dėl šios naujo tipo infekcijos.

„Savanoriai visiškai nepadėjo, skambinau 033 – teko Išnervinti greitosios medicinos pagalbos dispečerę, kad galiausiai gaučiau atsakymą: „na gerai, iškviesiu aš tau tą greitąją už  dviejų valandų“. Sakau: gerai! Na, aišku, buvo kilusi mintis, kad gal aš čia išsigalvoju ir po šitos sumaišties, kurią sukėliau, būsiu arba pajuokos objektu,  arba patvirtinsiu kažką naujo gyvu pavyzdžiu! Aišku, taip man turbūt niekas nebūtų davę tokios galimybės net ir rėkiant į ragelį ar kaip nors kitaip gailiai prašant išsitirti, jeigu nebūčiau grįžusi iš Londono beveik prieš dvi savaites. Uždarė mano teatro universitetą anksčiau nei planuota. Tuo metu tai buvo labai nepopuliarus sprendimas Jungtinėje Karalystėje, bet saugant vyresnio amžiaus bendruomenės narius mokslai baigėsi savaite anksčiau“, – asmeniniame socialinio tinklo „Facebook“ profilyje rašė I. Labanauskaitė.

Testas dėl koronaviruso jai buvo atliktas po maždaug trijų valandų. Per šį laiką aktorė pasakoja sėdėjusi priimamajame su gerokai sunkesnės būklės, dusulio kamuojamais pacientais.

„Tyrimas labai nemalonus – kiša ilgus ausų krapštukus giliai į nosies ertmę. Na, bet ką darysi, – reikia! Pralaukiau naktį izoliuota individualioje palatoje ir sužinojau, kad atlikto testo rezultatas – teigiamas. Taigi šiuo metu esu Santariškių klinikose izoliuota“, – asmeninėmis patirtimis dalijosi žinoma moteris.

I. Labanauskaitė užsiminė, kad dėl užsikrėtimo naujuoju virusu jai dingo skonio pajautimas, jau kurį laiką neužuodžia ir kvapo, nosis esą paburkus, bet neužsikimšus.

„Temperatūros neturiu, tiesa, buvo vienąkart šoktelėjusi iki 37,2. Matavausi sąžiningai kiekvieną dieną po kelis kartus. Nekosėju ir nedūstu! Tik sloga šiokia tokia buvo, galvos skausmas didelis prieš dingstant kvapams ir skoniui“, – savijautą apibūdino ji.

„Turiu vieną draugę Rusijoje, ji porą metų jau gyvena Sankt Peterburge, tai pamačiusi, kad aš sergu, nes į socialinį tinklą įkėliau vaizdo įrašą, jog esu greitosios pagalbos mašinoje, iškart parašė: „čia tu rimtai?“. Pas mus visi galvoja, kad čia labai geras juokas, ir toliau sau ramiai gyvena“. Na, bet čia apie Rusiją, nors problema – globali, bet reikia pirmiausia savo kiemą sutvarkyti, kad jau karantine ir visas sienas uždarę esame Europoje ir ne tik!“, – pridūrė Ieva.

Aktorė pabrėžė, jog nė vienas žmogus neturėtų būti tikras, jog jis bus tas, kuris tikrai nesusirgs koronavirusu. Nuo šios infekcijos neapsaugotas nė vienas. Skirtumas tik tas, kad jauni žmonės gali persirgti ja kur kas lengviau nei vyresnio amžiaus žmonės ar sergantys lėtinėmis ligomis.

Nenoriu skleisti jokios baimės tik ramybę, kad nėra čia taip jau viskas blogai. Ne visi turiintys virusą dūsta, kosėja ir turi temperatūros. Viskas vis tiek praeis, tikėkimės, ne su tokiomis baisiomis pasekmėmis kaip Italijoje, jeigu saugosimės ir būsime budrūs. Labai prašau saugokime save ir artimuosius!“, – akventavo I. Labanauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Man nesuvokiama kaip gali tiek mazai tyrymu daryti, cia vienintele galimybe,Veryga, asile tu!!!!

Tyrimas

Tyrimas portretas
O kiek žmonių persirgo ir neturėjo galimybės atlikti testo dėl karūna užkrato, nes dispečerė telefonu taip nusprendė. Ne kiekvienas sugeba už save pakovoti, bet parašyti ir pasidalinti savo gerąja ar blogąja patirtimi galime kiekvienas.

Nu,pizdec..

Nu,pizdec.. portretas
Jei ne korona,aš apie tą šluotą gyvenime nesužinuočiau..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių