Aktorė L. Rastokaitė – apie keliones ir jų metu išryškėjusią baimę

  • Teksto dydis:

Aktorė Lina Rastokaitė sako, kad labai mėgsta keliauti, ypač po tolimas šalis, kuriose galima pažinti visai kitokią kultūrą, pamatyti visai kitokį gyvenimą.  Ją ypač žavi Azija, Indonezija, Indija. Bekeliaujant, žinoma, nutinka visokių nuotykių. 

Lietuvos aktorė, renginių vedėja L. Rastokaitė trečiadienio vakarą, 19.30 val., svečiuosis TV3 laidoje „Gero vakaro šou“. Ji papasakos įsimintiniausius nuotykius iš egzotinių kelionių ir įvairiausių darbų užkulisių.

Aktorė sako, kad labai mėgsta keliauti, ypač po tolimas šalis, kuriose galima pažinti visai kitokią kultūrą, pamatyti visai kitokį gyvenimą. Ją ypač žavi Azija, Indonezija, Indija. Bekeliaujant, žinoma, nutinka visokių nuotykių. Vieną jų, kai keliavo savarankiškai po Indiją, ji papasakos laidos žiūrovams.

„Yra man buvę, kad aš duše prausiausi ir dingo vanduo... Nu ką, jūra netoli, turiu eiti, bet mes ne turistinėje vietoje buvome, o ten baltoji moteris kažkas tokio. Tai aš ėjau su ta šampūnuota galva per tuos sklypelius jų, su visu būriu vaikų į tą jūrą maudytis. Ir visi mane pirštais badė, apšnekinėjo, ką norėjo, tą darė“, – dabar smagiai juokdamasi pasakojo įvykį Lina.

Kitas ryškus jos prisiminimas iš kelionės po Indoneziją, kur lankėsi su vyru Džiugu. Tuomet Lina kažko egzotiško užvalgė, nuo ko itin nekaip pasijuto.

„Tik atskridom į kitą salą... 7 valanda ryto, niekas nepriima mūsų apsigyventi į viešbutį, tai mes į turgų tiesiai, nes veikia vienintelis, o ten valgyklėlė. Ir atnešė kažkokį kompotėlį...  „Ai, nieko“ – sakau ir išgėriau. Džiugas „dezinfekuojasi“, tai jam nieko, o aš „nesidezinfekuoju“ nuo ryto ir man viskas! Man kažkas tokio negero pasidarė, o vakare aš jau atguliau visiškai. Aš nebesuprantu, kas su manimi darosi, ta prasme, tai aš prarandu sąmonę, tai atgaunu, o už sienos vyksta musulmonų laidotuvės ir pro tą langą aš girdžiu visas tas raudas...“, – prisiminimais dalinosi aktorė.

Lina keliauja ne tik po šiltus kraštus, jai teko pabuvoti ir Aliaskoje. Miestelyje, kur gyvena 80 žmonių ir baltosios meškos.

„Aliaskoje supratau, kad aš turiu fobiją meškoms, Lietuvoje to nepastebėjau. Bet jos ateina čia į Lietuvą. Aš su siaubu žiūriu, kai per žinias sako, kad Marijampolėje dabar jų atsirado – kaip? Iš kur? Man ten baisu buvo. Visą dieną gali eiti ir nesutikti nė vieno žmogaus. O veikti daugiau nėra ką, tik eiti ir grožėtis ledynais, gamta. Visą laiką tu turi kalbėtis garsiai, nes meškos labai turi gerą klausą, labai gerą uoslę ir jeigu tu nori netyčia su jomis nesusidurti, tu visą laiką turi garsiai kalbėti, dainuoti, dar kažką daryti“, – apie kelionės metu įgytą baimę pasakojo Lina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių