„Aerosmith“ skelbia neberengsianti koncertų dėl vokalisto balso stygų pažeidimo

Amerikiečių roko grupė „Aerosmith“ pranešė, kad dėl vokalisto Steveno Tylerio (Stiveno Tailerio) praėjusiais metais patirto balso stygų pažeidimo nebekoncertuos.

Kultinė grupė, sukūrusi tokius hitus kaip „Love in an Elevator“ ir „Livin' on the Edge“, penktadienį išplatino pareiškimą, kuriame paskelbė, kad atšaukia likusius savo turo koncertus.

„Jis kelis mėnesius nenuilstamai dirbo, kad jo balsas būtų toks, koks buvo prieš traumą. Matėme, kaip jam sunku, nors šalia jo buvo geriausia medikų komanda. Deja, akivaizdu, kad visiškai atsigauti po balso stygų traumos neįmanoma“, – sakoma pareiškime.

„Priėmėme širdį veriantį ir sunkų, bet būtiną sprendimą – pasitraukti iš gastrolių scenos“, – nurodoma jame.

S. Tyleris sakė, kad pernai rugsėjį per savo pasirodymą „Peace Out: The Farewell Tour“ susižeidė balso stygas. Tuo metu socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbtame pareiškime muzikantas teigė, kad po traumos netgi kraujavo, tačiau tikėjosi, kad grupė, atidėjusi kelis pasirodymus, galiausiai sugrįš.

Kai S. Tyleris susižeidė, 1970 metais įkurta grupė jau buvo pradėjusi 40-ies koncertų atsisveikinimo turą.

„Visada norėjome, kad koncertuodami nuneštume jums galvas. Kaip žinote, Steveno balsas – tai niekam neprilygstantis instrumentas“, – sakoma grupės pareiškime gerbėjams.

„Mums buvo didžiausia gyvenimo garbė, kad mūsų muzika tapo jūsų dalimi, – sakė grupė. – Kiekviename klube, kiekviename didžiuliame ture, iškilmingomis ir privačiomis akimirkomis suteikėte mums vietą savo gyvenimo garso takelyje.“

Grupė „Aerosmith“ yra įtraukta į Rokenrolo šlovės muziejų ir turi keturias „Grammy“ statulėles. Be S. Tylerio, grupei dar priklauso Joe Perry (Džo Peris), Bradas Whitfordas (Bredas Vitfordas), Tomas Hamiltonas ir Joey Krameris (Džojis Krameris).

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių