Šimtmečio žygis Tatruose – jau ir filme!

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis išlaisvino tautiečių patriotinius jausmus ir fantaziją. Būrys entuziastų įkopė į Tatrus ir iškėlė 100 trispalvių. Atkarpą tarp 1918 iki 2018 m aukščio virš jūros lygio keliautojai pažymėjo ne viena, kaip tai daro įprastai žygiuose, o šimtu skirtingo dydžio Lietuvos trispalvių.

"Vasario 16 d.  35 narsuoliai iškėlė 100 trispalvių, išsiuntė 100 atvirukų-linkėjimų į Lietuvą bei surašė simbolinį aktą apie 100-mečio Lietuvą",  prieš du mėnesius portalui kauno.diena.lt pasakojo ekspedicijos vadovas Dainius Babilas.

Dabar narsuoliai, kopę į kalnus, su didžiausiu džiaugsmu ir pasididžiavimu pristato labai lauktą Giedriaus Meškausko filmą apie Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtą žygį Aukštuosiuose Tatruose, kai vasario 16-ąją buvo pasiektas simbolinis 1918 ir 2018 metrų aukštis virš jūros lygio!

"Man patinka kopti į kalnus. Nuo vaikystės patikdavo užlipti kur nors aukščiau - ant stogo ar ant medžio ir į viską pažvelgti kitu kampu", – filme pasakoja Kazys Račkauskas. 

Įkopdami į kalnus, galime pasidžiaugti, kad esame aukščiau visų, kad įveikiame save.

"Mus ir vienija kalnai. Ir žmonės kalnuose. Einu į kalnus, nes ten vis labiau pažįstu save. Iš kalnų ir iš ten esančių žmonių gali pasikrauti energijos. Į kalnus kopia stiprūs, energingi, turintys savyje tvirtumo užtaisą žmonės. Tai labai žavi ir įkvepia. Jeigu jūs dar nebuvote kalnuose, labai daug praradote. Jei vyksite ten su mumis, labai daug atrasite", – sako Rūta Tamulaitytė.

"Kažkada sutikau žmogų, kuriuo galėjau pasitikėti. Taip viskas ir prasidėjo. Kalnuose pajutau džiaugsmą, pilnatvę. Ateikite ir pamatykite. Nedelskite, nes kuo toliau, tuo galimybės mažėja", – į kalnus kviečia Saulena Pilitauskaitė.

"Lietuvos šimtmečio proga mes įprasminome gimtadienį, pakilę į 1918 metrų ir perėję į 2018 metrų virš jūros lygio. Besiplaikstančios trispalvės, Lietuvos himnas davė šiai kelionei daug lietuviškumo ir tautiškumo. Grįžę iš kalnų gavome optimizmo ir teigiamos energijos dozę", – džiaugiasi Indrė Margevičiūtė.

"Kalnuose už nugaros visada yra žmogus, kuris tau paduos ranką", – teigia Gabrielė Lenkauskaitė.

"Įkopdami į kalnus, galime pasidžiaugti, kad esame aukščiau visų, kad įveikiame save", – tvirtina Mantas Dmukauskas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geruliai

Geruliai portretas
Vau! Kaip gražiai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių