Valymo revoliucija – pristatė pirmąjį belaidį siurblį, galintį išsiurbti visus namus

  • Teksto dydis:

Neseniai Berlyne vykusios elektroninių prekių parodos „IFA“ metu pristatytos karčiausios metų elektroninės mados. Nors kaip visuomet tokiuose renginiuose, daug dėmesio skirta išmaniausiems ir valdomiems balsu, labiausiai dominavo ne pompastika, bet praktiški išradimai. Kitaip tariant, tai, kas dirba paprasčiau, o padaro daugiau.

Belaidį siurblį vadina revoliucingu

„IFA“ parodoje lankęsis „Kesko Senukai Lithuania“ komercijos direktorius Paulius Palinauskas aiškina, kad panašiuose renginiuose dėmesys visuomet pasiskirsto dviem įrenginių grupėms: inovatyviausiems, išmaniausiems ir integruotiems, bei tiems, kurie duos didžiausią realią praktinę naudą.

„Labiausiai parodoje nustebino „Electrolux“ „Pure F9“ dulkių siurblys, kuris pirmąkart per eilę metų siurblių rinkoje pasiūlė kažką radikaliai naujo. Pastaraisiais metais jau buvo nusistovėję, kad siurblių gamintojai vienas kitą šiek tiek kopijuoja, modeliai tobulėja, bet pakankamai nežymiai, ir visoje rinkoje nevyksta seisminiai pokyčiai. Bet panašu, jog šis periodas baigėsi, nes pristatytas siurblys, kuris iš esmės pakeičia žaidimo taisykles“, – aiškina P. Palinauskas.

Šioji revoliucija slypi tame, kad „Pure F9“ – pirmas belaidis siurblys, pakankamai galingas išsiurbti visus namus. Kaip puikiai žino belaidžių siurblių savininkai, jais valyti namus daug lengviau, bet visą iškuopti jie tiesiog neturi galios. O kaip žino laidinių siurblių savininkai, galios šiems netrūksta, tačiau tampytis siurblį tiesiog nepatogu. Naujausias „Electrolux“ įrenginys išsprendžia abi šias problemas.

„Savaime suprantama, kad rinkdamiesi tik pagal patogumą, žmonės visuomet imtų belaidį siurblį, ne laidinį. Todėl „IFA“ pristatytas „Electrolux“ belaidis siurblys, kuris atitinka C galios klasę, gali atlikti net giluminį kilimų valymą ir visus namus išsiurbia vienu įkrovimu, tad sukels tikrą namų tvarkymosi revoliuciją“, – sako „Kesko Senukai Lithuania“ komercijos direktorius.

Pirkėjo ieškoti nereikės

„Elektromarkt“ buities prietaisų kategorijos vadovė Alla Zverko antrina, kad panašaus produkto rinkoje trūko – įprasti dulkių siurbliai jau nebeatitinka to, kaip jauni žmonės nori tvarkytis.

„Buitinių prietaisų rinkos dėsniai paprasti – laimi tie, kas pasiūlo daugiau už mažiau. Jeigu iš žmonių jaučiamas aiškus kažkokio produkto poreikis, kaip buvo šiuo atveju, anksčiau ar vėliau kuris nors gamintojas ras, kaip tą poreikį išpildyti. Populiariausi ir geriausiai perkami prietaisai – ne kas kita, kaip žmonėms aktualių problemų sprendimai“, – teigia A. Zverko.

Gamintojas ne šiaip sugebėjo stipresnį motorą priversti veikti be laido, tačiau ir revoliucingai pažiūrėjo į visą vartotojo patirtį: „Pure F9“ laisvai stovi bet kokioje namų vietoje, todėl suskambus telefonui nebereikia ieškoti, kaip gražiau numesti siurblį ant žemės, „Pure F9“ slankiojanti sistema lengvai keičia aukštį, tad patogiai naudoti gali ir vaikai, o dėl svorio prietaise perskirstymo, net ilgai jį laikant rankos nepavargsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių