Tinklaraštininkė pataria, kaip po žiemos sutvarkyti balkoną ar terasą

  • Teksto dydis:

Puodelis kavos jaukioje terasoje – tokia, rodos, nedidelė ryto ritualo svajonė daugelį veda siekimo įsikurti nuosavame name link. Tokia ir tinklaraščio  „Ten, kur namai“ autorės Sigitos Petruninos dienos pradžia – pabūti su savomis mintimis ir suplanuoti dieną su kavos ar arbatos puodeliu erdvėje, kuri šiltu sezonu namuose virsta viena patraukliausių.

Tiesa, jaukumą, estetiką ir tvarką čia, kaip ir bet kuriame kitame namų kampelyje, sako Sigita, reikia kurti ir puoselėti.

Sigita namų terasoje įkurdino širdžiai mielus daiktus ir interjero aksesuarus, tačiau, kad tokiems atsirastų vietos, sako ji, pirmiausia būtina atlaisvinti erdvę nuo per žiemą ten prikauptų daiktų.

„Dažnai būna taip, kad važiuodamas pro šalį matai žmonių terasas ar balkonus, kurie yra paversti daiktų sandėliais. Neretai turime daugiau daiktų, nei vietos jiems pasidėti. Tad ta bet kokia laisva erdvė išnaudojama dviračiams, skalbinių džiovinimui, nereikalingoms dėžėms, o tikroji svajonė – nutolsta. Kai įsivaizduoji, kad aš sėdėsiu savo namo terasoje ir gersiu rytinę kavą“, – pasakoja ji.

Daugumą daiktų Sigita į terasą tiesiog perkelia iš namų erdvių – pagalves, gobelenus ir kilimus, kuriais smagu vaikščioti basomis. Čia perneša ir kai kuriuos kambarinius augalus, o dar labiau atšilus orui, sodina lauko gėles.

Daugiau patarimų, kaip sutvarkyti balkoną ar terasą – Ievos Žigaitės reportaže.


Šiame straipsnyje: terasabalkonasSigita Petrunina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių