Šefas G. L. Demarco atskleidė tobulo kepsnio paslaptis: išbandykite savo virtuvėje

  • Teksto dydis:

Stiprėjant grilio tradicijai Lietuvoje, vis daugiau gyventojų kepsninėje ruoštų patiekalų skoniais mėgaujasi ne tik vasarą, bet ir atvėsus orams. Galimybę ir žiemą paruošti gardžius kepsnius nei minutės nešąlant prie lauko kepsninės suteikia namų virtuvėje naudojamas grilis.

Garsus virtuvės šefas Gian Luca Demarco dalijasi patarimais, kaip namuose lengvai paruošti tobulus grilio patiekalus, o prekybos tinklo „Senukai“ atstovė atskleidžia, kokią virtuvės įrangą gyventojai suskubo atsinaujinti šį sezoną.

Grilis namų virtuvėje

„Senukų“ parduotuvėje įrengtoje virtuvėje gamindamas grilio patiekalus, Gian Luca parodo, kaip paprasta juos ruošti bet kuriuo metų sezonu.

„Visiems kaitlenčių tipams tinkančiame namų grilyje kepamas maistas išlaiko ant anglių kepto maisto skonį ir tekstūrą, o reljefinis paviršius ant patiekalų suformuoja grotelių raštą, sukurdamas lauke ruošto maisto įspūdį. Todėl net žiemą nešaldami prie lauko kepsninės, galite paruošti šventinę vakarienę bei pasimėgauti gardžiais grilio patiekalais“, – pristato virtuvės šefas iš Italijos.

Anot „Kesko Senukai“ atstovės Elonos Uckutės, šį sezoną augantys grilio keptuvių pardavimai rodo, kad šaltuoju metų laiku gyventojai noriai ruošia skrudintus patiekalus namuose.

„Vos atvėsus orams, šoktelėjo namų virtuvėje naudojamų grilių pardavimai. Ant kaitlentės įkaistantis grilis ne tik praverčia šaltuoju metų sezonu, bet taip pat yra praktiškas sprendimas didmiesčių gyventojams, neturintiems savo sodo, kiemo ar terasos, bet norintiems pasilepinti kepsninėje ruošto maisto skoniu“, – pasakoja „Kesko Senukai“ atstovė Elona Uckutė.

Penkios tobulo kepsnio paslaptys

Virtuvės šefo teigimu, ruošiant grilio patiekalus tiek lauko kepsninėje, tiek grilyje namuose, galioja tos pačios taisyklės. Pirma jų – sausas kepamo maisto paviršius. Tam kad kepamas maistas nespragsėtų bei nesviltų, Gian Luca mėsą ir daržoves rekomenduoja gardinti prieskoniais tik baigus kepti.

Jei mėsą pradėsite kepti gerai neįkaitusiame grilyje, ji lips prie kepsninės paviršiaus ir nebus smagu gyventi.

Dar viena svarbi taisyklė – tinkama grilio temperatūra. „Norint, kad kepamos mėsos paviršius gražiai skrustų, karamelizuotųsi ir galėtumėte džiaugtis gyvenimu, minimali grilio temperatūra turėtų būti 175 laipsniai. Jei mėsą pradėsite kepti gerai neįkaitusiame grilyje, ji lips prie kepsninės paviršiaus ir nebus smagu gyventi“, – juokauja garsus italas.

Taip pat svarbu neperkepti jautienos kepsnio, todėl virtuvėje rekomenduojama naudoti chronometrą. „Viena pusė turėtų kepti lygiai dvi minutes“, – patarimus toliau dalija ekspertas.

Ketvirtasis Gian Luca patarimas kviečia apsišarvuoti kantrybe ir prie kepamos mėsos nelįsti: nespausti, netikrinti, ar iškepė. Tik praėjus dviem minutėms, apversti į kitą pusę. „Kas spaus mėsą – sapnuos košmarus, – šmaikštauja virtuvės šefas bei pristato dar vieną rekomendaciją. – Siekiant tobulo rezultato, iškeptas steikas dar turi „pailsėti“. Kepsnys taps minkštesnis ir sultingesnis, jei jį palaikysite 8 minutes iki 85 laipsnių įkaitintoje orkaitėje įjungę konvekcinį režimą“.

Dar daugiau Gian Luca patarimų bei gardaus kepsnio receptą galite pamatyti čia:

Per šventes praverčia vakuumatorius

E. Uckutė pastebi, kad klientai jau nuo gruodžio pradžios galvojo apie šventinį stalą ir parduotuvėse aktyviai ieškojo ne tik naujų stalo serviravimo įrankių, bet ir smulkios virtuvės technikos.

„Pirkėjai prieš šventes atsinaujino indų servizus, stalo įrankius, išsirinko naujas serviravimo dekoracijas – jie norėjo šventes sutikti prie skoningai padengto vaišių stalo. O tam, kad ilgiau išsaugotų po švenčių likusių patiekalų maistines savybes, klientai rinkosi vakuumatorius“, – vardija „Kesko Senukai“ atstovė.

Gian Luca siūlo šį prietaisą naudoti ne tik maisto laikymui, tačiau ir greitam daržovių konservavimui.

„Prie kepsnio galite paruošti netradicinį garnyrą – vakuumuotus agurkus – bei taip nustebinti savo šeimą struktūrą pakeitusiomis daržovėmis. Jos atrodys permatomos, tarsi vaiduokliai“, – paslaptingai pristato virtuvės šefas.

Pamatykite, kokį receptą Gian Luca rekomenduoja agurkų konservavimui:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nicolaas

Nicolaas portretas
*Luca a can not wait to make with you the Hollands Matjes, and show the cleaning....the matjes, Bath the corona let us wait, and tat...! tat the Matjes big vitamin gif big nature from the sea. wat we need for anti stof in the body. for brake the corona and gif extra Omega..! to your body.! Bake Bief from the cow, tat gif the body zink. we need tat to stop the corona. So can good food help to make you body strong and help again the corona great Nicolas.

Fainas

Fainas  portretas
tas Demarko. Patiekalų neteko ragaut bet mačiau per tv kad ir kalba ir gamina gerai

aha

aha portretas
Nevykelis dalinantis pagrindo neturincius patarimus...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių