Naujam būstui – klasikinio interjero šarma

Vos prieš metus Klaipėdos pašonėje iškilusio namo savininkai nesusigundė savo būsto aprengti moderniu apdaru. Nors fasadu šis statinys mažai kuo skiriasi nuo daugelio priemiestyje stūksančių šiuolaikiškų statinių, vos peržengus namų slenkstį padvelkia senove.

Židinys paskendo veidrodžiuose

Interjero dizainerė Liubovė Budiuk prisipažino, jog klasikiniu stiliumi įrengtame būste jaučiasi jaukiai, patogiai ir džiaugiasi galėjusi nevaržomai įgyvendinti savo norus.

"Savo namus kūriau taip, kaip norėjau. Mano sumanymui pritarė ir šeima. Nors vaikų kambariai truputį kitokie, stiliaus atžvilgiu jie radikaliai neišsiskiria iš konteksto – vis dėlto norėjosi, kad viso namo interjeras būtų vientisas", – pasakojo pašnekovė.

230 kv. m ploto pastato centras – erdvi svetainė su prabangiu židiniu, kuris buvo dekoruotas veidrodžiu ir marmuru. Pasak dizainerės, reprezentacinė namų vieta prašėsi ir įspūdingos interjero detalės.

"Židiniui suprojektavome masyvų rėmą, nes norėjosi ir šiek tiek šiuolaikiškų minčių. Jame buvo įrėmintas didžiulis veidrodis, į kurį įmontuotas židinys. Jo apdailai panaudotas labai įdomus, netikėtos spalvos marmuras atkartoja šviestuvų ir užuolaidų toninius akcentus", – aiškino moteris.

Židinį puošiantį veidrodį elegantiškame rėme dizainerė įsigijo antikvarinėje parduotuvėje. Pašnekovė prisipažino, jog tik išvydusi šį daiktą žinojo, kur jis kabės. "Man jis be galo patiko. Nesu mačiusi analogų, nors nemanau, kad veidrodis labai senovinis – turbūt tai kokio nors nagingo meistro dirbinys", – spėjo L.Budiuk.

Nesibaimino naudotų baldų

Dizainerės įsitikinimu, vienas svarbiausių interjero akcentų yra užuolaidos. "Kai įeiname į patalpą, žvilgsnis bemat krypsta į masyvesnius daiktus, o ne į smulkmenas, tad užuolaidos, baldai, kilimai, paveikslai tampa itin svarbiais akcentais", – aiškino moteris.

Pati užuolaidas modeliuojanti ir siuvanti dizainerė savo būsto svetainės langams papuošti parinko tankų, sunkų audinį.

"Jas užtraukęs pasijunti lyg teatre, o tarsi auksu sužibanti medžiaga suteikia aplinkai iškilmingumo, prabangos", – šypsojosi pašnekovė.

Nors daugelis baldų konkrečioms erdvėms buvo specialiai suprojektuoti ir pagaminti ar užsakyti iš katalogų, reikiamo daikto L.Budiuk nevengė pasidairyti ir naudotų baldų parduotuvėse. Iš vienos jų į dizainerės namus atkeliavo klasikinio stiliaus minkštas kampas, jis puikiai prigijo svetainėje.

"Buvau nužiūrėjusi labai brangų daiktą, tačiau vienoje parduotuvėje radau šį baldą. Galbūt jis nėra labai senoviškas, kiek parestauruotas, tačiau mums tiko idealiai tiek spalviškai, tiek savo forma, be to, yra be galo patogus", – komentavo dizainerė.

Pirmas pastato aukštas didžiąja dalimi skirtas bendro naudojimo erdvėms – be svetainės, čia įrengta virtuvė, valgomasis ir darbo kambarys. L.Budnik prisipažino sąmoningai siekusi atskirti visas zonas.

"Prašėme architekto, kad būste nebūtų atvirų erdvių, kaip dabar tapo įprasta. Tai labai nepatogu. Virtuvė turėtų būti nors kiek atskirta, kad iš jos nesklistų gaminamo maisto kvapai ir nebūtų matyti proziška buitis – neplauti indai ir visa kita", – pasakojo pašnekovė.

Vietoj vonios – dušas

Tačiau net ir suskirstytas atskiromis zonomis būstas atrodo erdvus ir šviesus. Vienur tokį įspūdį kuria aukštos lubos ir dideli langai, kitur – sumaniai suprojektuoti ir sustatyti baldai.

Nors būsto apdailai gausiai naudojamas medis, grindims dizainerė neatsitiktinai parinko laminatą – jis labiau tiko šildomam pagrindui, be to, aukštos kokybės danga ganėtinai patvari ir vizualiai mažai kuo skiriasi nuo natūralios medienos.

Atrodo, kad į šiuos namus daiktai nepakliūva atsitiktinai – kiekvieno jų vaidmuo interjere apgalvotas iki smulkmenų, o visos erdvės išnaudotos tikslingai ir racionaliai.

Dizainerė prisipažino nemėgstanti nefunkcionalių šlaitinių stogų nišų, tad panaudojus užtvaras jose buvo įrengtos drabužinės. Panašiais sumetimais visuose namuose atsisakyta vonių, vietoj kurių įrengtos dušo kabinos ir kompaktiška pirtelė.

Nors didžiuma sumanymų jau įgyvendinta, veiklos ir energijos namų šeimininkams kurį laiką nepristigs – savo eilės dar laukia dizainerės darbo kambarys, balkonas, terasa ir keletas kitų smulkmenų.

L.Budnik atviravo, jog bene didžiausia jos svajonė – susišildyti būstą dailės darbais: "Labai norisi namuose turėti daug paveikslų, ne kokių menkaverčių reprodukcijų, o gerų meno kūrinių, tačiau tai brangus malonumas."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Je je, straipsnio laikrašty tai nėra, gal dėl to, kad ten - reklama per visą puslapį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių