Žurnalistų A.ir G.Masalskių sūnūs gimtadienį paminės UNICEF maratone

Šį sekmadienį Vilniuje vyksiančiame maratone dalyvaus ir TV laidų, renginių vedėjų Astos Stašaitytės-Masalskienės ir Giedriaus Masalskio atžalos. 10-metis Emilis ir 8-metis Danielius su būriu draugų taip paminės savo gimtadienius. Vaikai bėgs Jungtinių Tautų vaikų fondo UNICEF inicijuotą 1 km linksmąjį bėgimą, specialiai skirtą vaikams.

„Abu sūnūs – Emilis ir Danielius – yra gimę rugpjūčio pabaigoje. Susiformavo tokia tradicija, kad jų gimtadienius švenčiame rugsėjo pradžioje. Juk vasarą visų draugų nepriskiviesi,“ – šypsodamasi paaiškina A.Stašaitytė-Masalskienė.

Paklausta, kaip kilo mintis vaikų gimtadienio šventimo dieną bėgti maratone, sakė, kad tai įvyko spontaniškai. „Emilis ir Danielius žinojo, kad vyks toks UNICEF vaikų maratonas ir patys rodė norą jame dalyvauti. Pagalvojome, kodėl gi per gimtadienį nepakvietus draugų jame sudalyvauti. Draugai labai entuziastingai priėmė šią idėją. Džiūgavo, kad gimtadienis vyks maratone. Tai jiems ypatinga akimirka ir motyvacija dar didesnė,” – pasakojo žurnalistė.

Paklausta, ar vaikai supranta, kokia veikla užsiima UNICEF organizacija. Žinoma moteris atsakė teigiamai. „Su vaikais kartu perskaitėme informaciją, kokias problemas sprendžia UNICEF. Kad skurdžiose šalyse kas 15 minučių miršta vaikas. Sukrečiantys skaičiai. O vaikai ypač jautriai reaguoja į tokius dalykus. Todėl jie pilni entuziazmo daryti tai, kas jų jėgose, kad galėtų pakeisti tokią sitauciją“, – sakė ji.

Masalskių atžalos maratonui ruošiasi atsakingai. „Siūlėme prieš maratoną visiems draugiškai sukirsti sumuštinių, bet Emilis pareiškė, kad nevalia prieš bėgimą valgyti tokį maistą“, – juokėsi moteris. TV laidų ir renginių vedėja pridūrė, kad jų šeimos auklėjimo prinicipas – geras pavyzdys: „Vaikai žino, kad jeigu yra problema, reikia ją spręsti, o ne bandyti apeiti.“

A.Stašaitytė-Masalskienė pati labai palaiko UNICEF skleidžiamas idėjas. „Kam pirkti paprastas atvirutes, jei gali nusipirkti UNICEF ir taip padaryti gerą darbą“, – įsitikinusi žinoma moteris.

„Smagu, kad mūsų idėjas palaiko žinomi žmonės. Juk dalyvavimas vaikų bėgime nieko nekainuoja, o kiekvienas jaunasis bėgikas gaus padėkos sertifikatus bei atminimo dovanėles,“ – sakė UNICEF vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė. –„O svarbiausia – suprasti, kad šis bėgimas keičia vaikų gyvenimus. Juk kiekvienas didelis pasikeitimas prasideda nuo mažų, bet prasmingų veiksmų.“

Prie UNICEF vaikų komandos gali prisijungti 2–12 metų vaikai, tereikia užsiregistruoti renginio svetainėje. Bėgimo startas – rugsėjo 9 d. 14.30 val. prie Katedros aikštės.

Už UNICEF komandą taip pat bėga fondo vykdomoji direktorė J.Majauskaitė, aktorė, Geros valios ambasadorė Virginija Kochanskytė,  sportininkas Jean Claude‘as, TV laidų vedėja Živilė Vaškytė, dailininkas Rimas Valeikis, dainininkė Irena Starošaitė, susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio dvynukai Elzė ir Vilius, disko metiko, du kart olimpinio ir du kart pasaulio čempiono Virgilijaus Aleknos sūnūs Martynas ir Mykolas, dailininko Rimo Valeikio sūnus Paulius, dainininko Viktoro Diawaros sūnus Kipras, TV ir radijo laidų vedėjos Daivos Tamošiūnaitės–Budrės dukra Adelė, TV laidų vedėjo Edmundo Jakilaičio vaikai Barbora ir Bernardas, aktorės Ilonos Balsytės sūnus Martynas bei aktorės Kristinos Savickytės–Damanskienės dvynukės – Justina ir Gabija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Goda

Goda portretas
Nesuprantu,kam tai svaru,kad dalyvaus Masalskių vaikai?Tai gal visų pavardes skelbkite,jei nebeturite ką rašyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių