Zarasai krašto muziejuje ketina įrengti Saukų galeriją

Zarasai krašto muziejuje ketina įrengti menininkų Saukų galeriją.

„Saukos yra mūsų krašto garbės piliečiai, gyvena Zarasų krašte, tai yra mūsų kūrėjai, mūsų menininkai – vieni iškiliausių menininkų Lietuvoje. Tai ir lėmė mūsų pasirinkimą įkurti šią galeriją“, – BNS sakė Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Šukštulienė.

Pasak jos, ekspozicijų erdvė bus įrengta pagal architekto Justino Dūdėno projektą, tam planuojama skirti 38 tūkst. eurų.

„Menininkai mato būtent tokį įrengimą, pagal šio architekto projektą, mes jais pasikliauname“, – teigė savivaldybės atstovė.

Galerija Zarasų krašto muziejuje bus nuolatinė, tačiau joje esantys darbai galės būti rotuojami.

D. Šukštulienės teigimu, Saukų galeriją planuojama atidaryti kitais metais, tačiau kol kas tikslios datos dar nėra numatyta.

Šarūnui ir Nomedai Saukoms Zarasų krašto garbės piliečio vardas suteiktas 2014 metais. Jie gyvena ir kuria Dusetose. Menininkų darbai eksponuojami tiek Lietuvoje tiek užsienyje, jų yra ir privačiose galerijose.

Š. Sauka yra apdovanotas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija, Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu, Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi.

Menininko tapybos principai artimi siurrealizmo ir fantastinio realizmo srovėms.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

?????

????? portretas
?????? 1 pinigai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių