W. A. Mozarto rankraščio per aukcioną Paryžiuje parduoti nepavyko

  • Teksto dydis:

Operos „Figaro vedybos“ paskutinio veiksmo pirmo juodraščio, parašyto klasikinės muzikos grando Wolfgango Amadeus Mozarto (Volfgango Amadėjaus Mocarto), trečiadienį aukcione Paryžiuje nepavyko parduoti.

Už 1786-aisiais parašytą „išskirtinį“ rankraštį, priskiriamą kompozitoriaus karjeros Vienoje viršūnei, buvo tikimasi gauti pusę milijono eurų.

Tuo metu Roberto Schumanno (Roberto Šumano) oratorijos „Scenos iš Goethes (Getės) „Fausto“ juodraštis buvo nupirktas už 650 tūkst. eurų.

Kone ištisą R. Schumanno šedevro rankraštį „su keliomis versijomis iš pirmųjų etiudų iki instrumentavimo“ prancūzų aukcionas „Ader Nordmann“ vadino „ypatingu“.

Šie rankraščiai yra dalis Prancūzijos valstybės išparduodamos kolekcijos, kurią buvo sukaupusi bankrutavusi investicijų įmonė „Aristophil“.

Ši bendrovė buvo uždaryta prieš trejus metus kilus skandalui, o investuotojai prarado 850 mln. eurų.

130 tūkst. rankraščių ir istorinių dokumentų, į kuriuos investavo savo santaupas „Aristophil“ investuotojai, per artimiausius šešerius metus bus parduoti aukcionuose, organizuojamus „Ader Nordmann“ ir dar trijų prancūzų aukcionų namų: „Artcurial“, „Drouot Estimations“ ir „Aguttes“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių