Vilniuje svečiuosis du pasaulinio garso rašytojai

Leidyklos „Tyto alba“ kvietimu kitąmet į 11-ąją Vilniaus knygų mugę, kuri vyks 2010 m. vasario 18-21 dienomis, sutiko atvykti du pasaulinio garso rašytojai: norvegas Josteinas Gaarderis ir britas Simonas Sebagas Montefiore.

Tikėkimės, kad nepersigalvos paskutinę dieną dėl prasto susisiekimo su Lietuvos sostine kaip tai padarė šiemet Fredericas Beigbeder...

Josteinas Gaarderis, pasaulinio bestselerio „Sofijos pasaulis“ autorius, lietuvių skaitytojus džiugina jau ne vieną dešimtį metų. Su „Sofijos pasauliu“ užaugo jau antra skaitytojų karta, ši knyga pelnytai užima svarbią vietą daugelio knygų lentynose. Ne veltui „Tyto alba“ būtent romanu apie filosofijos istoriją „Sofijos pasaulis“ šiais metais pradėjo „Skaitomiausių knygų fondo“ seriją.

Simonas Sebagas Montefiore - žymus britų istorikas, dėstytojas ir rašytojas, jo knygos išverstos į 35 kalbas. Knyga „Stalino jaunystė“ laimėjo Bruno Kreisky premiją politinės literatūros kategorijoje, Costa Biography premiją, LA Times premiją, o knyga „Stalinas: Raudonojo caro dvaras“ 2004 m. pelnė British Book Awards metų knygos premiją. S. S. Montefiore istorinę studiją „Stalino jaunystė“ leidykla „Tyto alba“ išleis šių metų liepos pradžioje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių