Venecijos kino festivalį atidarys japonų režisieriaus H. Kore-edos drama „Tiesa“

  • Teksto dydis:

Šių metų Venecijos kino festivalį atidarys japonų režisieriaus veterano Hirokazu Kore-edos (Hirokazu Koreedos) drama „Tiesa“ (La Verite), kuriame suvaidino prancūzų aktorės Catherine Deneuve (Katrin Denev) ir Juliette Binoche (Žiuliet Binoš), ketvirtadienį pranešė festivalio spaudos tarnyba.

Ši juosta, sukurta Kanų kino festivalio pagrindinio apdovanojimo, „Auksinės palmės šakelės“, laureato, taip pat bus rodoma pagrindinėje konkursinėje 76-ojo Venecijos kino festivalio programoje.

„Su dideliu džiaugsmu sužinojau, kad mano naujas filmas išrinktas oficialiam Venecijos kino festivalio konkurso atidarymui. Tai – didžiulė garbė... Nufilmavome filmą per dešimt savaičių praėjusį rudenį Paryžiuje... Nuoširdžiai tikiuosi, kad jums patiks ši juosta“, – sakė H. Kore-eda.

Filme „Tiesa“ pasakojama apie pagyvenusią prancūzų aktorę Katrin, kurią suvaidino C. Deneuve, iki šiol turinčią gausybę gerbėjų. Kai ji išleidžia savo memuarus, jos dukra Lumir, kurios vaidmenį sukūrė J. Binoche, grįžta su vyru, kurį suvaidino Ethanas Hawke'as (Itanas Hokas), ir vaiku iš Niujorko į Paryžių. Motinos ir dukters susitikimas netrukus perauga į konfrontaciją.

H. Kore-eda 2018-aisiais pelnė „Auksinę palmės šakelę“ už širdį veriantį filmą „Vagiliautojai“ (Shoplifters).

76-asis Venecijos kino festivalis vyks nuo rugpjūčio 28-osios iki rugsėjo 7-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių