Vargonų festivalio pabaigai – viešnios iš Italijos rečitalis

Šeštadienį Nidoje baigsis kasmetinis, jau 10-asis „Vargonų vasaros“ festivalis. Šiuokart jį vainikuos viešnios iš Italijos Claudia Termini rečitalis.

Parmos konservatorijos profesorės C.Termini koncertą VšĮ „Naujasis vargonų forumas“ rengia kartu su Italų kultūros institutu. K.Termini – tarptautinių vargonų ir klavesino konkursų laureatė, viena iš aktyviausių savo šalies muzikių. Jos intensyvi koncertinė veikla aprėpia kone visas Europos šalis, Maroką, Gruziją, Turkiją, Australiją, Japoniją, Pietų Korėją ir Pietų Ameriką.

Tęsdama geriausias savo legendinių mokytojų (vargonininkų M.Cercignani, L.F.Tagliavini) tradicijas, C.Termini, pasak kritikų, „geba itin jautriai, minkštai ir rūpestingai prisiliesti prie kiekvieno instrumento, išgaudama ypatingus, tik jam būdingus sąskambius“ („Salzburger Volksblatt“).

Koncerto, kuris įvyks liepos 2-ąją, 20 val. Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje (Pamario g. 43) programoje – Baroko ir Klasicizmo epochų vargoniniai kūriniai. Ir tai – ne vien rimtoji akademinė muzika. Be J.S.Bacho, G.Böhmo, D.Buxtehudes, W.A.Mozarto kompozicijų, nuskambės šmaikščios J.Haydno miniatiūros muzikiniam laikrodžiui, tarp kurių – „Putpelės“, „Dūdmaišis“, „Paplepėjimas prie kavutės“. Taip pat – žaismingos, teatralizuotos „mažuoju italų Mocartu“ vadinamo Gaetano Valeri Sonatos, kurias, beje, vargonams transkribavo pati C.Termini.

Įėjimas į koncertą – 10 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių