V. Kudirkos premija skirta žurnalistei N. Jačėnienei, V. Gedgaudo – A. Arlauskienei

  • Teksto dydis:

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vinco Kudirkos premija šiemet skirta televizijos žurnalistei Nijolei Jačėnienei, Vytauto Gedgaudo premijos laureate tapo žurnalistė Aurelija Arlauskienė, penktadienį pranešė Žurnalistų sąjunga.

Šios dvi premijos tradiciškai skelbiamos ir teikiamos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, tačiau šiemet dėl karantino premijų įteikimo ceremonija vyks birželį.

N. Jačėnienei V. Kudirkos premija skirta už jos režisuotą televizijos kultūros laidų ciklą „Saulė sodą sodino...“, skirtą Tautodailės metams. Jame originaliai pristatyti tautodailininkų sukurti vaizduojamosios (skulptūros, tapybos, grafikos, karpiniai), taikomosios (tekstilės, keramikos, juvelyrikos, medžio, metalo, iš vytelių, šaknų ar šiaudų pinti) ir paprotinės (sodai, kaukės, verbos, margučiai) dailės kūriniai, Lietuvos tautodailės raida, jos sąveika su kitais tradiciniais menais – lietuvių liaudies dainomis, šokiais, pasakojamąja tautosaka, prasiskverbusiais į šiuolaikinio žmogaus buitį ir būtį.

V. Kudirkos premija yra svarbiausia kasmetinė Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos premija. Ji skiriama žurnalistui arba jų kūrybinei grupei už brandžius, humanistines, etines vertybes ir pilietinės-patriotinės visuomenės ugdymo prioritetus puoselėjančius bei valstybingumą stiprinančius spaudos, radijo, televizijos ar fotožurnalistikos autorinius darbus už praėjusius metus.

Ši premija įsteigta 1990 metais.

V. Gedgaudo premija žurnalistei A. Arlauskienei skirta už knygą „Operos legenda Irena Milkevičiūtė“.

Ši premija yra Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos kasmetinis apdovanojimas, skiriamas už praėjusių metų turiniu ir forma išskirtinius spaudos tyrinėjimus, radijo, televizijos, interneto ir fotožurnalistikos darbus. Ji skiriama nuo 1997 metų.

Vinco Kudirkos premiją sudaro 1500 eurų, Vytauto Gedgaudo premiją – 1000 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių