Technomuzikos festivalio Prancūzijoje dalyviams prireikė pagalbos dėl hipotermijos

  • Teksto dydis:

Maždaug 30 technomuzikos festivalio Prancūzijoje dalyvių savaitgalį prireikė medicininės pagalbos dėl hipotermijos, kai po atviru dangumi vykusį festivalį netikėtai užklupo sniegas.

Daugeliui žmonių festivalyje teko gūžtis po pagalbos antklodėmis, kurias dalijo Raudonasis Kryžius.

Iš viso maždaug 10 tūkst. žmonių savaitgalį dalyvavo nelegaliame festivalyje „Teknival 2019“ centriniame Krezo regione, kur naktį iš šeštadienio į sekmadienį oro temperatūra nukrito iki 3 laipsnių šalčio.

Maždaug 30 žmonių pagalba dėl hipotermijos buvo suteikta festivalio vietoje, o du buvo nuvežti į ligoninę, naujienų agentūrai AFP sakė vietos pareigūnai. Kelių centimetrų storio sniego danga stovyklavimą festivalyje pavertė ištvermės išbandymu.

Organizatoriai pastatė šildomą palapinę ant kalvos Prancūzijos kariškiams priklausančioje teritorijoje, o Raudonasis Kryžius išdalijo 500 pagalbos antklodžių.

„Teknival“ yra nesankcionuotas elektroninės muzikos festivalis, kiekvienais metais rengiamas kokioje nors slaptoje vietoje, kuri paskelbiama tik paskutinę minutę.

Prancūzų pareigūnai bandė užkirsti kelią šiemetiniam festivaliui ir policijai pavyko neleisti atvažiuoti keliems sunkvežimiams su garso sistemomis.

Pernai 25-asis festivalis buvo surengtas apleistoje karinėje bazėje Prancūzijos šiaurėje. Vietos gamtosaugos grupės kaltino organizatorius netoliese esančios gamtinės zonos trikdymu ir paukščių išbaidymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių