Talinas pareikš ultimatumą Ch. Nolano filmavimo grupei dėl gatvių uždarymo

  • Teksto dydis:

Talino meras Mihhailas Kolvartas (Michailas Kelvartas) ketvirtadienį pareiškė, kad britų režisieriaus Christopherio Nolano (Kristoferio Nolano) filmavimo grupei, norinčiai nufilmuoti mieste scenų kuriamam filmui apie šnipus „Principas“ (Tenet), pareikš ultimatumą dėl planų uždaryti eismą keliose svarbiose sostinės susisiekimo arterijose, pranešė naujienų tinklalapis „Postimees“.

„Taip reikalai netvarkomi. Iš pradžių buvo kalbėta tik apie Lagnos kelią, bet dabar jie nori uždaryti kelias svarbias gatves“, – sakė M. Kolvartas.

Jis pažymėjo, kad miesto valdžia jau ruošėsi paskelbti sprendimą dėl Lagnos kelio uždarymo, bet filmo kūrėjai staiga pateikė naują prašymą.

Meras pareiškė, kad „negalime uždaryti (virtinės Talino gatvių) be jokios analizės“.

M. Kolvartas nepatikslino, kokiam laikui buvo paprašyta uždaryti gatves, taip pat ką filmo kūrėjai planuoja daryti tame rajone.

Mero teigimu, filmavimo grupė elgiasi nepatikimai.

„Šiandien (ketvirtadienį) jie sakė žiniasklaidai, kad buvo pasiektas susitarimas. Nėra jokio susitarimo – tiek turinio, tiek formos požiūriu“, – nurodė sostinės vadovas.

Anot mero, dabar derybos su filmavimo grupe nesvarstytinos. M. Kolvartas sakė, kad sostinės valdžia nuspręs, kokios gatvės ir kokiam laikui gali būti uždarytos, o atitinkamas siūlymas bus išsiųstas filmavimo grupei.

„Atrodo, kad neturime laiko deryboms. Priimsime sprendimą, kuris bus galutinis“, – sakė meras ir pridūrė, jog jeigu režisierius pasiūlytas variantas netiks, projektas bus apskritai atšauktas.

Merija tvirtina tik neseniai sužinojusi, kad filmo kūrėjai be Lagnos kelio taip pat siekia uždaryti jį kertančius viadukus.

„Neįmanoma uždaryti pagrindinio kelio bei alternatyvių kelių be jokios analizės. Mes nelaikome viadukų uždarymo realistišku pasirinkimu“, – pareiškė M. Kolvartas.

Jis pridūrė, jog vėliausiai merijos pasiūlymas bus perduotas C. Nolano kolegoms ateinančios savaitės pradžioje.

Ch. Nolanas, pagarsėjęs tokiais didžiulio populiarumo sulaukusiais filmais kaip „Pradžia“ (Inception), „Tarp žvaigždžių“ (Interstellar) ir „Diunkerkas“ (Dunkirk), Taline filmuoja scenas savo naujajai juostai, planuojamai išleisti ateinančiais metais. Tarp jo aktorių minimi Johnas Davidas Washingtonas (Džonas Deividas Vašingtonas), Robertas Pattinsonas (Robertas Patinsonas) ir Elizabeth Debicki (Elizabet Debiki).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių