Smuikininkė, pedagogė A. Vainiūnaitė švenčia 80-metį – sveikina šalies vadovai

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino smuikininkę, pedagogę Audronę Vainiūnaitę 80-mečio proga.

Prezidento sveikinime rašoma, kad su A. Vainiūnaitės vardu siejama ištisa atlikimo meno epocha Lietuvoje. Šalies vadovas pabrėžė išskirtinį menininkės, kartu su Valstybiniu Vilniaus kvartetu pasiektą meistriškumą, įvairias auditorijas pavergiančią solistės ekspresiją ir jos svarų ilgametį indėlį auginant ir edukuojant naująsias muzikų kartas.

„Kiekvienu savo gyvenimo akordu liudijate atsidavimo kūrybos jėgai ir kultūros galiai tiesą. Nuoširdžiai dėkoju Jums už Lietuvos, taip pat sostinės Vilniaus vardo sklaidą pasaulyje, už Lietuvos muzikos kultūros pristatymą mūsų šalyje ir užsienyje, už kasdienį profesionalumo ir meninės įtaigos pavyzdį mums visiems“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas A. Vainiūnaitei garbaus jubiliejaus proga linkėjo sveikatos ir darnių gyvenimo sąskambių.

„Nuoširdžiai sveikinu Jus garbingo jubiliejaus proga. Jūsų muzikiniai gebėjimai, darbštumas ir preciziškumas kelia žavesį. Esate talentinga smuikininkė, savo didžiule patirtimi ir žiniomis pasidalijusi su jaunaisiais muzikantais. Linkiu Jums stiprios sveikatos ir lengvo, gražaus kasdienybės muzikos skambesio“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

A. M. Vainiūnaitė – tarptautinių muzikinių konkursų, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių