Šiaulių Ch. Frenkelio viloje svečiuojasi Pažaislio muzikos festivalis

Jaukų, aistringos muzikos kupiną trečiadienio vakarą šiauliečiams žada 26-ojo Pažaislio muzikos festivalio programą „Poeto tango ir gyvenimas“ pristatysiantys atlikėjai iš Kauno.

Tai – Kauno fortepijoninis trio – Lina Krėpštaitė (fortepijonas), Indrė Andruškevičiūtė (smuikas) bei Asta Krištaponienė (violončelė), taip pat Giedrius Prunskus (baritonas).

Koncerte skambės Ástoro Piazzollos muzika bei Vytauto Mačernio eilės ir dainos, sukurtos šio poeto tekstais.

Pristatydami šią programą, festivalio kūrėjai tarsi užmena mįslę: „Aistringuoju tango alsuojanti Argentinos sostinė – Buenos Airės ir Šarnelė – atokus Žemaitijos kaimas. Egzistencialistines problemas analizuojanti poezija ir gyvenimo būtį apdainuojantis nostalgiškas šokis. Kas gali sieti šias, regis, viena kitai priešingas, tarpusavyje kontrastuojančias temas?“

O atsakymą klausytojai išgirs Kauno fortepijoninio trio ir baritono G. Prunskaus parengtoje programoje „Poeto tango ir gyvenimas“. Sąsajų liniją tarp „naujojo tango“ (Nuevo tango) bei lyriškosios poezijos brėšiantys atlikėjai atskleis, kad tarp Šarnelės ir Buenos Airių yra daug bendro. Tai – nesumeluota muzika, begalinis sentimentalumas, ilgesio apraiškos, gyvenimo prasmingumo paieškos.

„Koncerto metu skambės menininkų, kurių gimimo šimtmečius minime šiemet, kūryba: Ástoro Piazzollos (1921–1992) muzika, Vytauto Mačernio (1921–1944) eilės ir dainos, sukurtos šio poeto tekstais“, – primena Kauno fortepijoninio trio vadovė L. Krėpštaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių