Sekmadienio vakarą – ilgai laukta „Černobylio“ premjera televizijos eteryje

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį, sausio 10 d., LRT televizija pradeda rodyti įspūdingą penkių dalių mini serialą „Černobylis“. Lietuvoje filmuotą serialą įgarsino Rytis Zemkauskas.

Pirmojoje serijoje, kurią stebėti žiūrovai kviečiami sekmadienį, 21 val., per LRT televiziją, pasakojama apie naktį, kada vykdant saugumo eksperimentą atominės elektrinės reaktoriuje, įvyksta sprogimas ir kyla gaisras. Atominės elektrinės vadovai avarijos aplinkybes nuslepia ir tikina, kad gyventojams pavojus negresia, o Kremliui raportuoja, jog padėtį suvaldė. Šią ir kitas „Černobylio“ serijas lydės žurnalisto, laidų vedėjo ir prodiuserio R. Zemkausko balsas, įgarsinęs išskirtinės reikšmės serialą.

Jau pirmosios serijos metu žiūrovai išvys pažįstamas Lietuvos vietas, į kurias po itin sėkmingo serialo pasirodymo tarptautinėje rinkoje ėmė plūsti turistai. Serialo „Černobylis“ scenarijaus autorius ir prodiuseris Craigas Mazinas specialiame interviu portalui lrt.lt sakė, kad tai – džiuginantis rezultatas: „Manau, tai nuostabu. Pirmiausia – žmonės turi daugiau žinoti apie Lietuvą, apie Baltijos šalis. Apie vaidmenį, kurį Lietuva turi kaip Europos Sąjungos narė. Tai – svarbi šalis, turinti svarbią vietą žemėlapyje. Ir jei nors kiek prisidėjome prie turizmo, prie to, kad daugiau žmonių atrado Lietuvą, labai didžiuojuosi ir džiaugiuosi.“

Lrt.lt interviu kalbintas C. Mazinas Lietuvos vaidmenį, kuriant serialą, pabrėžė ir atsiimdamas „Emmy“ apdovanojimą. Kūrėjas sako, kad nepaminėti šios šalies indėlio būtų nedovanotina: „Nepadėkoti Lietuvos valstybei ir Lietuvos tautai už didžiulę pagalbą kuriant šį serialą būtų nuodėmė. Aš tuo naudojausi kiekvieną dieną: kasdien lietuviai man rodydavo vietas, kur galime filmuoti, kasdien filmuojant lietuviai vairavo sunkvežimius, grimavo aktorius ir juos rengė, statė kameras. Pavyzdžiui, visi nuostabūs kostiumai, visos detalės, visas rekvizitas – visu tuo rūpinosi lietuviai. Todėl esu labai dėkingas Lietuvos žmonėms, esu jiems skolingas. Ir kur kitur, nei „Emmy“ scenoje, galėjau tai pasakyti? Man pasisekė.“

Visos penkios neįtikėtinos sėkmės sulaukusio HBO ir „Sky“ televizijų serialo „Černobylis“ serijos bus rodomos sekmadieniais, nuo sausio 10 d., 21 val. per LRT televiziją. Teisę transliuoti serialą LRT suteikė HBO ir „Telia“, oficialus HBO partneris Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> alio-redakcija!!!:))

> alio-redakcija!!!:)) portretas
Nesuprantamas tavo komentaras. na ir kas kadd HBO senai jį transliavo, ne visi gali vogti per torentus ruskyno produkciją kaip tu.

alio-redakcija!!!:))

alio-redakcija!!!:)) portretas
Tas serialas -jau senai paziuretas-Информация о фильме Название: Чернобыль Оригинальное название: Chernobyl Год выхода: 2019 Жанр: Драма, история Режиссер: Йохан Ренк В ролях: Джаред Харрис, Стеллан Скарсгард, Эмили Уотсон, Джошуа Лис, Росс Армстронг, Фил Барантини, Джесси Бакли, Джеймс Космо, Дэниэл Стоунер, Карл Дейвис...:)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių