Šalies vadovai 80-mečio proga sveikina skulptorių G. Karalių

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė 80-ojo gimtadienio proga pasveikino skulptorių, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Gediminą Karalių.

Šalies vadovas padėkojo G. Karaliui už Lietuvoje ir užsienyje vertinamą kūrybą ir už ilgametį pedagoginį darbą.

„Esate valstybės ir tautos istorijai jautrus kūrėjas – jūsų darbuose mūsų simboliai kiekvienam individualiai ir kartu visiems prabyla universalia meno kalba“, – sveikinime rašo prezidentas.

Šalies vadovo teigimu, žavi ir skulptoriaus nuoseklus, ramus ir bendruomeniškas veikimas gimtuosiuose Vadokliuose, kuriuose savo kūriniais G. Karalius įprasmino tiek Nepriklausomybės, tiek Laisvės kovų atminimą.

Prezidentas jubiliejaus proga skulptoriui palinkėjo energijos, sveikatos ir kūrybinės sėkmės.

Vyriausybės vadovės sveikinime jubiliatui irgi linkima stiprios sveikatos ir amžino sraunios kūrybinės upės tekėjimo.

„Esate žymus Lietuvos skulptorius, profesorius, kurio itin įvairūs, plataus spektro kūriniai pasižymi raiškia kompozicija, metaforiškumu ir skirtingų medžiagų deriniais. Jūsų talentinga kūryba, unikaliai transformuoti gamtos vaizdai, svarbiems istoriniams įvykiams ar asmenybėms skirti monumentai neabejotinai žavi. Džiaugiuosi, kad savo meniniais gebėjimais dalijatės su mumis, o darbais garsinate Lietuvos vardą ir svetur“, – rašoma premjerės sveikinime.


Šiame straipsnyje: skulptoriusGediminas Karalius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių