S. Kairys dalyvaus Lietuvos sezono Prancūzijoje 2024 atidarymo renginiuose

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį kultūros ministras Simonas Kairys išvyksta į Paryžių, kur lankysis Lietuvos sezono Prancūzijoje 2024 atidarymo renginiuose.

Kaip pranešė Kultūros ministerija, S. Kairys dalyvaus atidarymo renginyje Pompidou centre, taip pat šio centro ir MO muziejaus bendradarbiavimo sutarties pasirašymo ceremonijoje.

Vizito Prancūzijoje metu ministras taip pat lankysis Paryžiaus meno centre „Bourse de Commerce“ vyksiančio Linos Lapelytės performanso „The Speech“ pasaulinėje premjeroje, Pompidou centre atidaromose parodose „Šiuolaikinis Lietuvos menas nuo XX a. 7-ojo deš. iki šiandien. Didžioji donacija“, „Kazys Varnelis. Optinio meno klasikas iš Lietuvos“, Jono Meko retrospektyvinėje parodoje „Memories of Jonas Mekas“ ir kitose parodose.

Taip pat muzikos programos bei chorų projekte „Skambantys skverai“, skirtame Lietuvos dainų šventės 100-mečiui.

S. Kairys taip pat dalyvaus konferencijoje „Lietuva ir Prancūzija: tolima kaimynystė – bendros patirtys“ Sorbonos universitete.

ELTA primena, kad Lietuvos kultūros pristatymo Prancūzijoje sezonas vyks tris mėnesius – iki gruodžio 12 dienos. Planuojama, jog iš viso jį sudarys daugiau kaip 200 įvairių lietuviško meno formų renginių didžiuosiuose Prancūzijos miestuose. Juose dalyvaus daugiau kaip 500 menininkų, atlikėjų bei kitų sričių menininkų.

Sezono kontekste vyks debatai, konferencijos, diplomatijos, ekonomikos ir inovacijų skatinimo renginiai, mokslo ir švietimo bendradarbiavimo projektai, skirti supažindinti Prancūzijos visuomenę su šiuolaikine Lietuva ir jos kultūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių