Rusiją papiktino Gruzijos „Eurovizijai“ pasirinkta daina (video)

Rusija sukritikavo Gruzijos „Eurovizijos“ dainų konkursui pasirinktą dainą, kurioje šaipomasi iš premjero Vladimiro Putino, ir pavadino tai „chuliganiškumu“.

„Apgailėtina, kad gruzinai Europoje populiariu muzikos dainų konkursu nori pasinaudoti kaip scena politiniams reikalams aiškintis“, pareiškė V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas. Grupės „Stephane and 3G“ daina praėjusio trečiadienio vakarą nacionalinėje atrankoje per balsavimą telefonu sulaukė didžiausio pritarimo. Daina vadinasi „We don't wanna put in“. Kaip tik čia ir yra žodžių žaismas su Rusijos premjero pavarde.

Po rugpjūtį vykusio Rusijos ir Gruzijos karo daugelis gruzinų laiko V.Putiną pagrindiniu savo priešu.

D.Peskovas pareiškė, kad gruzinai Maskvoje verčiau pristatytų „savo turtingą ir gražią muzikos kultūrą“, o ne „pseudopolitines ambicijas“. Antirusiška daina sulaukė kritikos ir Gruzijoje. Pernai Tbilisiui atstovavusi atlikėja Diana Gurskaja net pareikalavo perrinkti dainą.

Beje, iš pradžių Gruzija išvis neketino dalyvauti Rusijos sostinėje vyksiančiame „Eurovizijos“ konkurse.

Šiuo metu skelbiama, kad „Eurovizijoje“ dalyvaus 43 šalys, tarp jų - ir Lietuva, kuriai atstovaus Sasha Son. Manoma, kad konkurso finalą gegužės 16-ąją savo televizorių ekranuose stebės 100 mln. žmonių.

 


Šiame straipsnyje: Eurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių