Pristatomi komiksai apie Vilniaus Gaoną ir štetlus

  • Teksto dydis:

Žydų kultūros paveldo kelio asociacija bendradarbiaudama su Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Judaikos tyrimų centru pristato dviejų komiksų seriją, skirtą Lietuvos žydų istorijos ir paveldo pažinimui.

Komiksai apie štetlus ir Vilniaus Gaoną leis ne tik atraktyviai susipažinti su kertinėmis Lietuvos žydų istorijos dalimis, bet ir bus puiki priemonė edukacijai, ypač supažindinant jaunimą su šalies žydų istorijos siužetais.

Komiksas apie štetlus vaizdžiai atskleis kaip susiformavo miesteliai, kuriuose ženklią gyventojų dalį sudarė žydai, kokią reikšmę jie turėjo Lietuvos istorijoje. Juose skaitytojas sužinos kokia kasdienybė vyravo šiuose miesteliuose, ar visiems ji patikdavo, pamatys, kaip atrodė tipinis štetlas.

Žydų kultūros paveldo kelio asociacijos nuotr.

Komiksas apie Vilniaus Gaoną leis susipažinti su iškiliausiu Lietuvos žydų mąstytoju gyvenusiu XVIII-ajame amžiuje. Perskaitę šį komiksą bus galima sužinoti kokius tekstus ir mokslus studijavo Vilniaus Gaonas, kiek laiko jis skirdavo darbui ir kiek jo likdavo miegui, kokios legendos supa šį garsų mokslininką.

Žydų kultūros paveldo kelio asociacijos nuotr.

Komiksai buvo pristatyti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos organizuotame renginyje, skirtame mokytojams. Renginio metu komiksų autorė Miglė Anušauskaitė pažymėjo, kad komiksai leidžia nesuprimityvinant žydų istorijos pasakojimo pristatyti jį platesnei auditorijai. Kūrėja Žydų kultūros paveldo kelio asociacijos iniciatyva dar 2019 m. buvo parengusi pirmąjį komiksą žydų istorijos Lietuvoje tema, kuriame pristatomos sinagogos ir per jas pasakojami žydų kultūros siužetai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių