Prezidentas: V. Tomkus kiekvieną savo vaidmenį pakylėdavo į profesionalumo aukštumas

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda reiškia užuojautą dėl teatro ir kino aktoriaus Vytauto Tomkaus mirties ir sako, kad menininkas kiekvieną savo vaidmenį pakylėdavo į profesionalumo aukštumas ir kartu savo išskirtiniu nuoširdumu priartindavo jį prie žiūrovų.

„Teatras ir kinas yra galingas visų pirma neeilinėmis asmenybėmis. V. Tomkaus kūrybos ir gyvenimo kelias tą tik dar kartą patvirtina. Mūsų atmintyje ir šalies kultūros istorijoje išliks ne vieną kartą žavėjęs Aktoriaus talentas, jo meninės narsos ir kilnumo pavyzdys“, – pirmadienį išplatintoje užuojautoje sakė šalies vadovas.

Užuojautą išreiškė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Netekome talentingo, išraiškingo aktoriaus, kurio įsimintini vaidmenys įeis į Lietuvos kino ir teatro istoriją, ilgam liks žiūrovų atmintyje. Reiškiu nuoširdžią užuojautą šeimai, kolegoms ir talento gerbėjams“, – pranešime sakė ji.

Pasak ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės, V. Tomkaus sukurti vaidmenys gerbėjų atmintyje, teatro ir kino istorijoje išliks amžinai.

Lietuvos teatro ir kino istorijoje visada išliks ne tik Tadas Blinda, bet ir kiti įtaigiai sukurti vaidmenys.

„Anapilin iškeliavo ryškus menininkas, legendinis aktorius, Vytauto didžiojo ordino kavalierius, gimtojo miesto Radviliškio garbės pilietis Vytautas Romualdas Tomkus. Lietuvos teatro ir kino istorijoje visada išliks ne tik Tadas Blinda, bet ir kiti įtaigiai sukurti vaidmenys. Nuoširdžiai užjaučiu artimuosius, bičiulius, aktorių bendruomenę, visus, kuriems teko patirti šio žmogaus tikrumą ir šilumą“, – teigiama premjerės užuojautoje.

V. Tomkus po sunkios ligos mirė sekmadienį, eidamas 82-us metus.

1940 metais Radviliškyje gimęs aktorius 1961 metais baigė Lietuvos konservatoriją, 1961–1962 metais vaidino Šiaulių dramos, 1962–1970 – Kauno dramos teatre.

1971–1992 ir 1999–2014 metais V. Tomkus dirbo Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, 1992 metais buvo teatro „Vaidilos ainiai“ bendraįkūrėjas.

Nuo 1962 metų jis vaidino kine, didelio populiarumo sulaukė sukūręs Tado Blindos vaidmenį televizijos filme „Tadas Blinda“ (1973 m.).

2004 metais V. Tomkus buvo apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
uzuojauta gyviems /nepaprasto/ geroves/ busenoje kuria kilsteles pisss dulkiasmegeniai uzsilikusio kgb formate ir AA isejusiems i tikros geroves dausas===

Anonimas

Anonimas portretas
Butautas buvo prorusiskas verslininkas, vistiek gaila

Onė

Onė portretas
Na taip jis tikras pats tikriausias savo vaidmenyse.gaila mūsų teato ir kino grandai išeina . . ...tuštuma.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių