Prezidentas ir premjerė pasveikino aktorių V. Paukštę 90-mečio proga

Prezidentas Gitanas Nausėda ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino teatro ir kino aktorių Vytautą Paukštę, liepos 2-ąją švenčiantį devyniasdešimties metų jubiliejų.

„Esate vienas iškiliausių, publikos labiausiai mylimų šalies aktorių, savuoju talentu įprasminusių daug reikšmingų ir monumentalių vaidmenų. Ryški, nepaprastai gili Jūsų kūryba daugiau nei penkis dešimtmečius skleidėsi tiek teatro scenose, tiek kino aikštelėse – visą šį laiką stebėjome ne tik išskirtinę aktorinę meistrystę, bet ir žmogiškosios išminties pavyzdį. Jūsų sukurti vaidmenys jau yra tapę neatsiejama Lietuvos kinematografijos ir teatro aukso fondo dalimi“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas padėkojo aktoriui už neišsenkantį kūrybinės ir gyvenimiškosios prasmės šaltinį, iš kurio įkvėpimo semiasi ir semsis ištisos Lietuvos žiūrovų ir aktorių kartos, palinkėjo jam sveikatos, stiprybės ir gyvenimo pilnatvės.

Jubiliejaus proga aktorių V.Paukštę pasveikino ir premjerė Ingrida Šimonytė.

„Jūsų sukurti vaidmenys, talento jėga ir gelmė, aktorinė laikysena bei išmintis nepaprastai įkvepia ir žavi. Klaipėdos kultūrinis gyvenimas neatsiejamas nuo Jūsų milžiniško profesinio indėlio ir meistriškumo. Nuoširdžiai Jus sveikinu garbingos sukakties proga ir linkiu stiprios sveikatos bei lengvumo kasdienybėje“, – sakoma premjerės sveikinime.

V. Paukštė sukūrė dešimtis vaidmenų teatre bei kine, yra Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi, Lietuvos nepriklausomybės medaliu, Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
auksinis zmogus pagarba jusu lansbergis pries ji net kojnes nevertas nera ka lygint talentu su vagim/

Gerbėja

Gerbėja portretas
Nuoširdžiai sveikinu gerbiamą Maestro su gimtadieniu.Džiaugiuosi kad teko gimti tokiu laiku kai žydėjo ir visus žavėjo jūsų talentas.... Kuo didžiausios sveikatos ir neblėstančios energijos.

Mari

Mari portretas
Sveikato ir stiprybės tau.Su graźiu jubiliejumi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių