Prasideda jubiliejinė 25-oji „Dainų dainelė“: konkurse varžosi dalyviai iš 57 miestų

  • Teksto dydis:

Nuo vasario 20 d. dvylika sekmadienių LRT PLIUS eteryje bus tiesiogiai transliuojamas jau 25-asis nacionalinis vaikų ir moksleivių dainų konkursas „Dainų dainelė“. Šiais metais „Dainų dainelėje“ dalyvaus 154 solistai, 6 duetai, 11 tercetų, 2 kvartetai, 44 didieji ansambliai iš 57 Lietuvos miestų. Tiesiogiai su žiūrovais sveikinsis jau matytas Gerūtos Griniūtės ir Igno Krupavičiaus duetas.

„Aštuntojo dešimtmečio pradžioje LRT muzikos redakcijoje gimęs užmojis tapo vienu sėkmingiausių visų laikų Lietuvos televizijos projektų, padovanojusių profesionaliajai Lietuvos scenai dešimtis talentų. Konkurso pavadinimo ir šaukinio šaltinis – M. K. Čiurlionio harmonizuota liaudies daina „Aš padainuosiu dainų dainelę“. Taip konkurso pradininkai įgyvendino idėją sujungti liaudies dainą ir akademinį dainavimą ugdantį konkursą“, – sako ilgametė „Dainų dainelės“ režisierė, LRT televizijos projekto vadovė Zita Radvilienė.

Atlikėjus vertins komisija: LMTA Dainavimo katedros profesorė Irena Milkevičiūtė (vertinimo komisijos pirmininkė), LNOBT dirigentas Martynas Staškus, Lietuvos operos solistas Edmundas Seilius, LMTA Choro dirigavimo katedros profesorius Dainius Puišys, kompozitorius, aranžuotojas, džiazo mokyklos vadovas Artūras Novikas, konkurso programos koordinatorius Žilvinas Meškuotis ir TV projekto „Dainų dainelė“ vadovė Z. Radvilienė.

LRT žiūrovai gali atiduoti savo balsą už labiausiai patinkantį solistą ar ansamblį. Daugiausia balsų surinkęs atlikėjas taip pat bus kviečiamas dalyvauti baigiamajame koncerte.

Šiais metais LRT garso įrašų studijoje įrašyta atnaujinta dainos versija. Dainą aranžavo Dainius Pulauskas, atliko Vytauto Lukočiaus vadovaujamas orkestras „Sinfonietta“ ir vokalistai: Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos moksleivis 9-erių Teodoras Lipčius ir A. Noviko džiazo mokyklos auklėtinės 10-metė Greta Kvedaraitė ir 11-metė Uma Laugalė.

Geriausi atlikėjai pasirodys finaliniame „Dainų dainelės“ laureatų koncerte, kuris vyks birželio 12 d. Nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Pirmasis „Dainų dainelės“ konkursas įvyko 1974 m. ir buvo rengiamas kas dvejus metus. Unikalus muzikinis renginys TV eteryje išsilaikė jau beveik penkis dešimtmečius. Konkurso rengėjai ir organizatoriai, tęsdami ilgametes tradicijas, siekia puoselėti dainavimo kultūrą, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius.

„Dainų dainelės“ konkursą rengia LRT ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, organizuoja M. K. Čiurlionio menų mokykla.

„Dainų dainelės“ tiesioginė transliacija – sekmadieniais 16 val. per LRT PLIUS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Vedėjai galėtu išmokt mintinai vienos dainos pavadinimą ir atlikėjo pavardę. Sunku žiūrėt kai vedėjai nosį įkišę į popieriaus lapą.

Anonimui

Anonimui portretas
O pažiūrėti vertėtų - pirmos laidos dainos visos lietuvių kalba. O kitas kalbas, kad vaikai moka ir net gali atlikti dainas - taip pat puiku!

Anonimas

Anonimas portretas
visai neidomu nes vaikai miauksi angliskai neliko nieko lietuviu kalba
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių