Poetas ir vertėjas V. Braziūnas švenčia 70-metį

  • Teksto dydis:

Poetas, vertėjas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vladas Braziūnas šiandien švenčia 70-metį.

Šalies vadovas Gitanas Nausėda V. Braziūnui sukakties proga dėkojo už aktyvią ir prasmingą kūrybinę veiklą.

„Esate aktyvus literatūros bendruomenės narys, Jūsų rūpesčiu ir vertimais vis labiau pažįstame kitų tautų, visų pirma – latvių, kultūrą“, – sveikinime rašė prezidentas.

Šalies vadovo teigimu, V. Braziūno poezijoje atsispindi atidus žvilgsnis istorijai ir istorijoms, konstruojantis autentišką kalbą ir pasakojimo būdą.

2013 m. V. Braziūnui buvo įteikta Nacionalinė kultūros ir meno premija už poetinius atradimus gilinantis į lietuvių kalbos lobyną ir baltiškąją pasaulėvoką.

„Jūsų savitas poetinis žodis padeda apčiuopti kalbos, o su ja ir tautos ištakas, priartėti prie baltiškosios pasaulėvokos. Iš gimtosios Žiemgalos nutiesėte poetinius tiltus ne tik į Vilnių ir mums visiems labai artimą Latviją, bet ir daugeliu kitų krypčių. Jūsų eilėraščiai skamba daugiau kaip dvidešimčia kitų kalbų, atskleisdami unikalų poetinį talentą ir mūsų kultūros patirtis bei kontekstus. Linkiu jums prasmingo kūrybos laiko ir įkvėpimo“, – sveikindamas poetą sako kultūros ministras Simonas Kairys.

„Esate gilios dvasios žmogus, talentingas kūrėjas, skatinantis nebijoti gyvenimo vaizdingumo bei gyvasties, pastebėti kiekvieno pasaulio kampelio savitumą ir vertinti unikalų tarminį Lietuvos kraštovaizdį. Dėkoju, kad dalijatės savo kūryba ir suteikiate galimybę kaityti, svečiuotis „lėtojo laiko akyje“. Linkiu sveikatos, niekada nešiurkštėjančio žvilgsnio į pasaulį ir neblėstančio kūrybiškumo“, – sakoma premjerės Ingridos Šimonytės sveikinime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių