Paryžiaus Luvro muziejus vėl atvėrė duris lankytojams

  • Teksto dydis:

Paryžiuje Luvro muziejus, dienai uždarytas po to, kai dideliu lankytojų srautu nepatenkinti darbuotojai paliko savo darbo vietas, trečiadienį vėl atvėrė savo duris lankytojams.

Trečiadienio rytą susitikę profesinės sąjungos nariai su vadovybe aptarė, kaip sumažinti lankytojų srautus labiausiai lankomame pasaulio muziejuje. Pagaliau buvo nuspręsta, kad muziejus bus atidaromas nuo 11 val. ryto – dviem valandomis vėliau nei paprastai.

Keletą valandų atidarymo laukusių šimtai suirzusių lankytojų lengviau atsikvėpė sužinoję, kad pagaliau bus įleisti į vieną garsiausių pasaulio meno šventovių.

24 metų turistė Lauren Berry (Loren Beri) iš JAV Misisipės valstijoje esančio Oksfordo miesto sakė, kad jos šeimai pirmadienį nepavyko patekti į Luvrą, tačiau jie neprarado vilties, kad trečiadienį muziejus atsidarys. Antradieniais Luvras lankytojams paprastai būna uždarytas.

„Susiplanavome visą kelionę, kad pamatytume Luvrą, nes esame dideli meno mylėtojai“, – kalbėjo L. Berry.

Darbuotojų profesinės sąjungos atstovai nurodė, kad remonto darbai, vykstantys netoli Leonardo da Vinci (Leonardo da Vinčio) Monos Lisos (Monos Lizos) portreto eksponavimo vietos, sukėlė organizatoriams problemų ir didžiules turistų spūstis.

„Darbuotojai negali dirbti tokiomis sąlygomis. Turistai agresyviai elgiasi su darbuotojais prie Monos Lisos (paveikslo), nes jie suspaudžiami“ mažoje erdvėje, naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė Luvro darbuotojas ir profesinės sąjungos atstovas Pierre'as Zinenbergas (Pjeras Cinenbergas).

Profesinės sąjungos atkreipia dėmesį, kad per pastarąjį dešimtmetį muziejaus darbuotojų skaičius buvo sumažintas, nors lankytojų skaičius išaugo 20 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių