Panevėžyje ketinama kurti S. Eidrigevičiaus menų centrą

  • Teksto dydis:

Panevėžyje planuojama steigti tapytojo, grafiko, rašytojo, knygų iliustruotojo, performansų autoriaus Stasio Eidrigevičiaus menų centrą.

Šeštadienį Panevėžio kino centre „Garsas“ pasaulyje žinomas menininkas su miesto meru Ryčiu Račkausku pasirašė ketinimų protokolą dėl tokio centro įkūrimo, pranešė savivaldybė.

Menų centras veiks kaip interaktyvi multifunkcinė bendravimo erdvė, joje žiūrovai susipažins su S. Eidrigevičiaus darbų ekspozicija, plataus spektro parodomis, dalyvaus seminaruose, paskaitose, kūrybinėse dirbtuvėse, meistriškumo pamokose, performansuose, meninėse akcijose.

„S. Eidrigevičiaus menų centras, kurio ašis – maestro kolekcija, visuomenei tinkamai pristatys profesionalųjį meną. Centre planuojamos įrengti moderniai, jaukiai įrengtos funkcinės zonos, poilsio erdvės, atviro tipo skaitykla, dailės studija, medijos menų terminalas, universali multifunkcinė salė-forumas, kavinė. Šiam objektui keliami aukščiausi reikalavimai – norime, kad jis taptų miesto simboliu, kuriame apsilankyti norėtų kiekvienas svečias“, – sakė R. Račkauskas.

Vienas žinomiausių šiuolaikinių lietuvių dailininkų S. Eidrigevičius yra surengęs daugiau kaip 100 individualių parodų įvairiose pasaulio šalyse. Šis menų centras, anot dailininko, taps jo ir Panevėžio bendrystės simboliu.

„Jau daugiau nei metus gyvename šiuo projektu. Jei pavyks suburti veiklią grupę, gausime puikų rezultatą. Tikiuosi, kad sukursime tarptautinės reikšmės objektą, kokio Lietuvoje dar nėra. Jis ne tik pritrauks Lietuvos ir užsienio turistų, bet ir kels patį miestą“, – teigė S. Eidrigevičius.

Planuojama, kad realūs menų centro įkūrimo darbai turėtų būti pradėti 2017 metų pirmoje pusėje. Konkrečios investicijų į menų centrą apimtys paaiškės atlikus galimybių studiją. Tikimasi tam panaudoti ES fondų lėšas, žada prisidėti savivaldybė ir Vyriausybė iš Valstybės investicijų programos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių