Panevėžyje – garbės piliečio vardo suteikimo A. Šliogeriui ceremonija

  • Teksto dydis:

Panevėžyje, Dailės galerijoje, ketvirtadienį vyks miesto garbės piliečio regalijų suteikimo filosofui, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Arvydui Šliogeriui ceremonija.

Apdovanojimas A. Šliogeriui suteiktas po mirties, jį atsiims filosofo žmona Zita Šliogerienė, pranešė savivaldybė.

„Ceremonijos data pasirinkta neatsitiktinai. Lapkričio 17 dieną minima Filosofijos diena, taigi prasminga būtent šią dieną įteikti filosofo A. Šliogerio Garbės piliečio regalijas“, – sakė Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Savivaldybės taryba A. Šliogeriui garbės piliečio vardą suteikė rugpjūtį.

Ceremonijos data pasirinkta neatsitiktinai. Lapkričio 17 dieną minima Filosofijos diena.

„A. Šliogeris – vienas iškiliausių šiuolaikinių lietuvių mąstytojų, vokiečių egzistencializmo tyrinėtojas, filosofinių tekstų vertėjas, eseistas, daugelio filosofijos knygų ir vadovėlių autorius. Jo darbai žinomi Europoje ir pasaulyje“, – tuomet teigta savivaldybės pranešime.

Anot jo, gimęs ir užaugęs mokytojų šeimoje Panevėžyje A. Šliogeris (1944–2019) savo eseistikoje, skaitydamas pranešimus konferencijose, paskaitose studentams ar duodamas interviu nuolat pabrėždavo Panevėžio, kaip savo gimtosios vietos lemiamą reikšmę jo asmenybės, pažiūrų, mąstysenos formavimuisi.

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje Panevėžyje saugomi filosofo dovanoti rankraščiai, jo žmona Zita perdavė ir visą A. Šliogerio biblioteką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių