Panevėžio kultūros įstaigas aplankęs S. Kairys linkėjo miestui tapti traukos centru

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Panevėžio kultūros įstaigas aplankęs kultūros ministras Simonas Kairys linkėjo miestui tapti kultūriniu traukos centru.

Anot ministerijos pranešimo spaudai, tai ministras sakė apžiūrėjęs baigiamą įrengti Stasio Eidrigevičiaus menų centrą (SEMC).

Pasak S. Kairio, panaudojant S. Eidrigevičiaus kūrybą, pasaulio meno paveldą bei įvairių žanrų šiandienos kūrėjų darbus, centras galėtų tapti Panevėžio ir viso regiono kultūrinės traukos centru, ryškiu orientyru šalies kultūrinio turizmo žemėlapyje.

SEMC planuojama atidaryti šiemet.

Kultūros ministras taip pat lankėsi Pragiedrulių sodyboje, kurioje gyveno ir kūrė poetas, publicistas, tarpukario Panevėžio krašto visuomenininkas Juozas Čerkesas-Besparnis. Čia baigiamas gyvendinti Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos „Kultūra“ lėšomis finansuojamas projektas ir pradeda veikti Vienijantis kūrybiškumo centras.

Planuojama, kad šis centras taps SEMC padaliniu ir prisidės prie bendrų muziejinių, edukacinių, parodų organizavimo ir kūrybinių veiklų.

Juozo Miltinio dramos teatre S. Kairys susipažino su neseniai baigta atnaujinti šios kultūros įstaigos infrastruktūra. Europos Sąjungos paramos ir valstybės lėšomis įsigyta ir instaliuota pagrindinė didžiosios salės scenos mechanizmų sistema, garso ir scenos meninio apšvietimo sistemos, vaizdo instaliacijų įranga, įrengti du žmonių su negalia keltuvai.

Ministras taip pat lankėsi Panevėžio lėlių vežimo teatre – vieninteliame tokiame teatre Europoje, jame šiuo metu dirba ir devyni aktoriai bei dailininkas iš Ukrainos, Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių