Pagal R. Šepetys bestselerį apie tremtį bus kuriamas filmas

Pagal lietuvių kilmės JAV rašytojos Rūtos Šepetys knygą „Tarp pilkų debesų“ bus kuriamas filmas, teises ekranizuoti apie tremtį pasakojančią knygą įsigijo prodiuseris Žilvinas Naujokas bei prodiuseris ir režisierius Marius Markevičius.

Pastarasis bus naujos filmo režisierius, BNS patvirtino Ž.Naujokas.

„Tai pirmas kartas, kai lietuviams suteikiama galimybė prisidėti kuriant filmą pagal tokį karštą ir geidžiamą scenarijų. Mudu su Mariumi dirbdami kartu ketiname sujungti mano patirtį platinant ir prodiusuojant filmus su jo užtikrinta reputacija ir patirtimi Holivude. Buvo daugybė norinčiųjų iš Holivudo, kurie siekė gauti teises ekranizuoti knygą. Esu labai laimingas, kad Rūta pasirinko būtent mus“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime cituojamas būsimo filmo prodiuseris Ž.Naujokas.

Jis yra prodiusavęs juostą „Tadas Blinda. Pradžia“.

Anot prodiuserio, skirtingus žiūrovus į kino teatrus turėtų pavilioti ne tik istorinis aspektas, bet ir tai, kad „Tarp pilkų debesų“ – paauglės pasakojimas. Būtent paauglių auditorijoje itin populiari R.Šepetys knyga.

„Su maloniu jauduliu imuosi šio naujo projekto ir partnerystės. Po “Kitos svajonių komandos„ svarsčiau daug darbo pasiūlymų, tačiau vos perskaitęs “Tarp pilkų debesų„ supratau, kad tai bus kitas mano filmas. Šis projektas apjungia mano aistrą ir susidomėjimą Lietuvos istorija bei itin turtingus ir kompleksiškus herojus, kurie padeda papasakoti šią svarbią istoriją. Kartu su Žilvinu ir Rūta mes sukursime ypatingą filmą, kurį pripažins pasaulyje“, – pranešime teigia M.Markevičius.

Apie 15-metės merginos ir jos mamos bei brolio tremtį 1941-aisiais pasakojanti knyga „“Tarp pilkų debesų" jau išleista daugiau kaip 40-yje šalių, ją galima perskaityti 26-omis kalbomis.

„Netveriu džiaugsmu. Tai, kad šią istorijos akimirką ekranizuos žinomi lietuviai, yra mano svajonės išsipildymas. Marius ir Žilvinas drauge sujungs Holivudo galią ir Lietuvos grožį, autentiškumą ir istorinį tikslumą. Vertindama pasiūlymus nė nesvarsčiau – mano pirmasis pasirinkimas buvo burtis į komandą su lietuviais, kurie širdimi suprastų šią vilties ir meilės istoriją. Viliuosi, kad rasime galimybių filmą filmuoti Lietuvoje ir galėsime leisti lietuviams patiems vaizdais perteikti savo istoriją“, – teigė R.Šepetys.

Filmas bus kuriamas anglų kalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hh

hh portretas
Cia to komunistelio dukte,tada reikia statyti filma.dabar irgi komunistu vaikai mokosi uzsieniuose.

...

... portretas
Kokio komunistelio??? Paziurekite internete kas yra Ruta Sepetys!!!!!

hh

hh portretas
sorry
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių