Operos solistui V. Vyšniauskui – meno kūrėjų asociacijos premija

  • Teksto dydis:

Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premija skirta tenorui Kristianui Benediktui (Vaidui Vyšniauskui), pranešė asociacija.

LMTA premija solistui skirta už 2018-2020 metų vaidmenis: Niujorko „Metropolitan“ operoje – Samsono vaidmenį operoje „Samsonas ir Dalila“ bei Germano vaidmenį operoje „Pikų dama“, taip pat už vaidmenis spektakliuose Buenos Airių Kolumbo teatre, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, Vilniaus festivalyje.

„Tai išskirtiniai dainininko darbai per pastaruosius dvejus metus, už kuriuos ir skiriama LMTA premija“, – pabrėžia asociacija.

Tai išskirtiniai dainininko darbai per pastaruosius dvejus metus, už kuriuos ir skiriama LMTA premija.

Pabrėžiama, kad tenoras išgarsėjo kaip geriausių Otelo vaidmens interpretatorių Giuseppe Verdi (Džiuzepės Verdžio) operoje „Otelas“, kurį jis yra atlikęs daugiau kaip 120 kartų įvairiose pasaulinėse scenose.

Taip pat įvertintos ir jo visuomeninės iniciatyvos, įskaitant prieš Naujuosius planuojama COVID-19 persirgusių atlikėjų koncertas Santaros klinikose gydytojams ir šio koncerto transliacija internetu.

Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premija, finansuojama Lietuvos kultūros tarybos, skiriama Lietuvos menininkams už išskirtinius profesionalaus meno kūrinius paskelbtus ar atliktus per pastaruosius dvejus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių