O. Koršunovo „Otelo“ premjera įvyks garsiajame Avinjono festivalyje

  • Teksto dydis:

„Gera žinia visam Lietuvos teatrui“, – tokiais žodžiais vakar oficialiai paskelbtą Avinjono festivalio programą pasitiko režisierius Oskaras Koršunovas. Pirmose programos gretose – jo kuriamas „Otelas“ pagal Williamo Shakespeare’o pjesę. Spektaklio premjera įvyks būtent Avinjone. Šių metų festivalis O. Koršunovui bus jubiliejinis – tai jau dešimtas jo spektaklis, pristatomas pagrindinėje Avinjono programoje.

„Atvirai pasakysiu, be galo tuo džiaugiuosi“, – išgirdęs malonią žinią emocijų neslėpė režisierius.

Avinjono festivalio programa buvo pristatyta specialioje video konferencijoje. O. Koršunovo „Otelą“ pristatė aktorė Oneida Kunsunga-Vildžiūnienė, kurianti vieną pagrindinių vaidmenų.

Šis sugrįžimas į prestižinį Avinjono festivalį O. Koršunovui – jau dešimtasis. Čia pristatyti dar pirmieji režisieriaus spektakliai „Ten būti čia“ ir „Senė 2“.

Taip pat „Meistras ir Margarita“, „Ugnies veidas“, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, „Hotel Europa“, „God is DJ“, „Vienatvė dviese“ ir „Tartiufas“. „Otelas“ bus trečia OKT/Vilniaus miesto teatro premjera Avinjone. Specialiai šiam festivaliui buvo kuriami „Meistras ir Margarita“ ir „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“.

„Tai, kad Avinjono festivalis ryžosi skelbti programą, yra didelė intriga, sukėlusi labai daug diskusijų Prancūzijoje. Daugybė festivalių šiemet tiesiog atšaukė savo programą. Avinjono festivalio organizatoriai į visa tai pažvelgė labai optimistiškai ir paskelbė, jog festivalis įvyks. Negana to, jiems pavyko sukurti labai įdomią programą. Geras toks sprendimas ar blogas? Apie tai vis dar vyksta debatai, tačiau organizatoriai ryžtingai laikosi savo pozicijos. Jie optimistiškai tikisi, jog liepos mėnesį covid-19 virusas jau bus praeityje ir teatro šventė įvyks“, – teigia O. Koršunovas.

Šiemet Avinjono festivalis, dažnai vadinamas pasauline teatro meka, rengiamas jau 74-ąjį kartą. Kasmet Avinjono miestas ir jo apylinkės tampa vienu dideliu teatru. Iš viso festivalyje apsilanko per 130 tūkst. žiūrovų.

Šių metų pagrindinėje programoje pristatomi tokie garsūs vardai, kaip Ivo Van Hove, Dimitris Papaioannou, Olivier Py, Emma Dante, Kornél Mundruczó, Mats Staub ir daugelis kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių