Nemuno keliu: keliauti ir atrasti tikrąjį Lietuvos grožį

  • Teksto dydis:

Gyvenimas yra tarsi knyga ir tik keliaujantis ją gali perskaityti visą. Šv. Augustinas mėgdavo sakyti, kad nesileidžiantys į keliones skaito savo gyvenimo knygos tik vieną puslapį.

Tik keliaudami galime atrasti savo šalies ir svečių šalių grožį, geriau pažinti save ir kitus, įkrauti savo protą pozityviomis emocijomis, pripildyti dvasią smagiais nuotykiais ir atradimais. Keliauti ir atrasti galime kiekvienas, tik pradžioje reikia nuspręsti, kuria kryptimi.

Vienas gražiausių turistinių maršrutų Lietuvoje – Nemuno kelias, kiekvienam juo keliaujančiam pasakoja apie didžią mūsų šalies istoriją, joje esančius legendomis apipintus dvarus, pilis, vienuolynus, bažnyčias, piliakalnius, muziejus, jaukius miestelius ir parkus. Iš maumedžio suręstas Ilguvos dvaras, kvapą gniaužianti neogotikinio stiliaus šv. Jurgio bažnyčia Vilkijoje, įstabusis Bernardinų vienuolynas, šimtmetį skaičiuojanti profesoriaus Tado Ivanausko Obelynės sodyba, pirmuoju kurortu Lietuvoje paskelbtas Kulautuvos miestelis, virš galingų piliakalnių ir Nemuno iškilęs Veliuonos miestelis, prieš 500 metų prasidėjusi Kauno Rotušės istorija laukia atvykstančių ir žada nepamirštamas istorijas ir atradimus.

Kam muziejai, edukacinės programos, o kam 300 laiptelių link Seredžiaus piliakalnio viršūnės ir jaudinanti jo istorija. Tik keliaudami Nemuno keliu turėsite progą aplankyti kryžiuočių ir lietuvių kovas menančius piliakalnius, nuo kurių atsiveria nuostabus Nemuno slėnio kraštovaizdis, išpuoštas renesanso pilimis.

Atostogoms ieškote gamtos? Kultūrinių objektų? Ar norite tiesiog miesto šurmulio? O gal visko kartu? Tuomet traukite Nemuno keliu! Skaitykite savąją knygą godžiai, verskite kiekvieną jos puslapį paryškindami ir įsimindami vietas, į kurias norėsis vėl ir vėl sugrįžti.

Daugiau detalesnės informacijos apie Šakių, Kauno, Jurbarko rajonuose, Kauno mieste esančius lankytinus objektus galite rasti internetiniame puslapyje www.nemunokelias.lt, taip pat socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje arba parsisiuntus specialią programėlę „Nemuno kelias“. Čia galėsite planuoti turistinius maršrutus, rasite informaciją apie lankytinus objektus bei audiogidus.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

mm

mm portretas
gražiausias kelias Lietuvoje. galėtų išleisti iliustracini žemėlapį ar knygą. prisidėtų prie populiarinimo.

Patyres

Patyres portretas
Negi sunku po nuotraukomis parašyti objekto pavadinimą?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių