Muziejai teigia negavę dalies kompensacijų už nemokamus sekmadienius lankytojams

  • Teksto dydis:

Muziejai teigia negavę iš Kultūros ministerijos dalies kompensacijoms už lankytojams nemokamus paskutinius mėnesio sekmadienius numatytų lėšų, ministerija teigia, kad tai padaryta išaugus lankytojų skaičiui ir įstaigų prašomoms sumoms.

Kaip LRT radijui sakė Muziejų asociacijos valdybos narys Raimundas Balza, jo vadovaujamas Šiaulių „Aušros“ muziejus, pateikęs lankomumo ataskaitą už pirmąjį ketvirtį, gavo 11 tūkst. eurų kompensacijos už sąnaudas, nors prašė 16 tūkst. eurų.

„Buvo išaiškinimas Kultūros ministerijos, kad proporcingai kiekvienam muziejui buvo sumažinta suma (...), dėl to, kad trūksta lėšų – toks buvo paaiškinimas, kad lėšų gali neužtekti kitiems ketvirčiams“, – kalbėjo R. Balza.

Anot jo, sumažėjus finansavimui, muziejininkų bendruomenė vis dėlto ieškos galimybių išlaikyti nemokamo sekmadienio tradiciją.

Kultūros ministerijos atstovai LRT radijui tvirtino, kad po COVID-19 pandemijos vėl išaugus muziejų lankytojų skaičiui, ministerijos ekspertai gautose ataskaitose išvydo dukart išaugusias prašomas sumas, lyginant su pernai. Tad muziejams skirtos proporcingai 30 proc. mažesnės sumos baiminantis, kad skirto finansavimo neužteks, o tokia tvarka buvo numatyta iš anksto. 

Nemokamas muziejų lankymo modelis paskutinį kiekvieno mėnesio sekmadienį taikomas ministerijai pavaldžiuose nacionaliniuose ir respublikiniuose muziejuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ek

ek portretas
Ta MUZIEJU NAKTIS visiška nesamone, seni renginiai, nieko idomaus apart Darmos teatro i kuri greit neliko vietu - tai net nejom - PRITEMTA ideja...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių