Mirė garsus švedų dramaturgas L. Norenas, kuriam buvo nustatytas koronavirusas

Eidamas 77-uosius metus, Stokholme mirė garsiausias mūsų dienų švedų dramaturgas Larsas Norenas, kuriam buvo nustatytas koronavirusas.

Tai antradienį pranešė jo leidykla „Albert Bonniers Förlag“.

„Šiandien leidykla gavo liūdną šeimos užduotį – paskelbti, kad antradienį, 2021 metų sausio 26 d., nuo Covid-19 mirė Larsas Norénas“, - sakoma pranešime spaudai.

L. Norénas debiutavo praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje kaip poetas ir nuo to laiko parašė apie 30 eilėraščių ir prozos rinkinių, taip pat maždaug 60 pjesių teatrui, televizijai ir radijui.

Nuo 1993 metų jis dirbo teatro ir televizijos režisieriumi, statė Shakespeare`o, Ibseno, Čechovo pjeses. 1999-2007 metais vadovavo svarbiausiam šalies teatrui – Karališkajam dramos teatrui Stokholme. 2009 metais tapo Liaudies teatro Geteborge vadovu. Jis taip pat dirbo užsienio teatruose, pavyzdžiui, „Comédie-Française“ Paryžiuje ir Nacionaliniame teatre Osle.

L. Noréno pjesės išverstos į įvairias pasaulio kalbas ir dažnai statomos užsienio šalyse. Švedų dramaturgo kūryba pažįstama ir Lietuvos žiūrovams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aisk

Aisk portretas
Nežinau kada daryta ši nuotrauką,tačiau joje matosi ,kad turi žmogus problemų su sveikata.Nezine ar kovidas jau buvo.

ciapajevas

ciapajevas portretas
ner ko barskintis per iseinamaja

nemeluokit

nemeluokit portretas
ant kaktos parasyta kad pdr o uzsikrete nuo savo draugelio
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių