Ministrų kabinetas atverė kelią E. Nekrošiaus įkurto „Meno forto“ likvidavimui

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį leido likviduoti E. Nekrošiaus įkurtą „Meno fortą“, jo turtą perims ir veiklą tęs Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus.

Galutinį sprendimą dėl įstaigos likvidavimo ir jos funkcijų perdavimo muziejui priims teatro dalininkė Kultūros ministerija.

Anksčiau Kultūros ministerija pranešė, kad prieš ketverius metus mirusio režisieriaus įkurtas teatras „Meno fortas“ veiklą tęs kaip Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus dalis.

„Likvidavimas skamba kaip kažko pabaiga, šiuo atveju – tikrai ne. Tiesiog ieškota geriausio sprendimo, kaip ir toliau rūpintis Eimunto Nekrošiaus palikimu. Su įstaigos dalininkais sutarta, ir procesas jau vyksta, būtent, visą atminimą, jo aktualizavimą perleidžiant Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejui, ten įsteigiant naują skyrių, kuris tuo ir užsiimtų“, – Vyriausybės posėdyje sakė kultūros ministras Simonas Kairys.

Ministerija anksčiau informavo, kad perėmus „Meno forto“ turtą, šiame muziejuje bus atidarytas Teatro tyrimų ir edukacijos centras. Pasak ministerijos, taip „Meno fortas“ tęs veiklą, o E. Nekrošiaus kūrybinis palikimas „bus saugomas ir puoselėjamas valstybiniu lygmeniu“.

Planuojama, kad naujasis centras išsaugos „Meno forto“ pavadinimą, perims E. Nekrošiaus kūrybinį palikimą, archyvą, jį tyrinės ir didins režisieriaus kūrybos sklaidą, vykdys įvairias edukacines, taip pat teatro tyrimų veiklas, skirtas profesionalams ir jauniesiems kūrėjams, moksleiviams, studentams, senjorams, eksperimentinius teatro projektus.

Viešoji įstaiga „Teatras Meno fortas“ įkurta 1998-ųjų sausį Eimunto Nekrošiaus, Nadeždos Gultiajevos ir Kultūros ministerijos iniciatyva.

Vienas iškiliausių Lietuvos teatro režisierių E. Nekrošius mirė 2018-ųjų lapkričio 20-ąją, savo gimtadienio išvakarėse, šiemet lapkričio 21-ąją jam būtų sukakę 70 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalėdinės

Kalėdinės portretas
''dovanėlės'' ............... čia teatrą likviduoja , ten Koršunovą atleidžia ............... jau apie teatrų iškabų pakeitimus nekalbant
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių