LTV „Lietuvos Tūkstantmečio vaikai“ skelbia atrankas

2008 m. prasidėjęs moksleivių žinių konkursas „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ tapo viena žiūrimiausių laidų. Šiemet gabūs moksleiviai kviečiami registruotis į antrąjį projekto sezoną.

Be jau pamėgtų užduočių vaikai savo žinias ir išmonę galės pademonstruoti ir naujuose, įdomiuose ir netikėtuose išbandymuose. Laidoje vaikams klausimus žada užduoti visuomenei žinomi muzikos, teatro, politikos, sporto srities atstovai, mokytojai ir net patys mokiniai. Sumaniausiesiems moksleiviams teks įveikti atlikėjo A.Mamontovo, protokolo ir etiketo eksperto A.Lydekos, europarlamentaro L.Donskio ir daugelio kitų žinomų ir pažįstamų visuomenės atstovų klausimus. Tai ne vienintelė naujovė, su kuria bus supažindinti naujų laidų dalyviai. Įdomiosios istorijos klausimus pateiks visų pamėgtas Lietuvos televizijos personažas visažinis Gustavas iš „Gustavo enciklopedijos“.

Trečioji naujovė, kuri jau rugsėjį pasitiks pirmuosius projekto dalyvius, - tai žaibo turnyras, kuriame vaikai per vieną minutę turės atsakyti į kuo daugiau laidos vedėjos V.Genytės pateikiamų klausimų iš įvairiausių mokslo sričių.

„Šis projektas padėjo atskleisti, kiek daug naujų talentų auga Lietuvoje, kurie ateityje garsins mūsų valstybę. Manau, jog tokie gabiausių Lietuvos vaikų konkursai užgrūdina būsimiems išbandymams“, - sakė Prezidentas Valdas Adamkus.

Smalsūs ir sumanūs Lietuvos 5-12 klasių mokiniai kviečiami dalyvauti žaidime „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“. Atrankos anketas galima rasti interneto puslapyje www.lrt.lt.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių