LRT vadovė M. Garbačiauskaitė-Budrienė perrinkta EBU vykdomosios valdybos nare

  • Teksto dydis:

LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė perrinkta į Europos transliuotojų sąjungos (EBU) vykdomąją valdybą.

„Naujoje valdyboje tęsiu darbą siekdama, kad EBU liktų ištikima savo vertybėms ir remtų savo narius. Tarp mano prioritetų valdyboje ateinantiems dvejiems metams – skatinti tarp EBU narių diskusijas ir keitimosi patirtimi iniciatyvas, padedančias visuomeniniams transliuotojams, ypač mažoms organizacijoms mūsų regione, bendrai spręsti visuomenės susiskaldymo ir mažėjančio pasitikėjimo žiniasklaida problemas, geriau pasiruošti skaitmeninės transformacijos iššūkiams ir geriau patenkinti mūsų auditorijų lūkesčius“, – LRT pranešime penktadienį teigė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

EBU vykdomoji valdyba teikia rekomendacijas ir pasiūlymus generalinei asamblėjai dėl strategijos, naujų narių ar asocijuotų narių priėmimo, narystės sustabdymo ar nutraukimo, EBU komitetų ir darbo grupių darbo organizavimo bei naujų grupių steigimo, narystės mokesčių, taip pat teikia EBU generalinei asamblėjai biudžeto ir strateginį planus.

„EBU vykdomajai valdybai teko dirbti precedento neturinčių socialinių, politinių, ekonominių krizių ir karo paženklintu metu. Tokiomis aplinkybėmis visai valdybai, įskaitant ir mane, dažnai tekdavo priimti sunkius sprendimus, kad EBU galėtų toliau sėkmingai veikti, plėtodama visuomeninę žiniasklaidą“, – teigė LRT generalinė direktorė.

„Daugumos kadenciją baigiančios valdybos narių perrinkimas rodo pasitikėjimą visa valdyba ir atskirais jos nariais bei sprendimais. Ši situacija taip pat privertė EBU iš naujo permąstyti visuomeninės žiniasklaidos vertybes, ypač nepriklausomybę, ir kaip EBU galėtų geriau prisidėti, kad šių vertybių būtų paisoma ir jos būtų saugomos EBU narių“, – pažymėjo ji.

2020 metais į valdybą išrinkta M. Garbačiauskaitė-Budrienė tapo pirmąja Baltijos šalių visuomeninių transliuotojų atstove, einančia šias pareigas EBU.

EBU atstovauja visuomeninių transliuotojų interesams, taip pat padeda nariams įsigyti ir kurti turinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jei tokios isvaizdos madam viska tvarkys tai greit matisim tik kanala is seimo kitu nebus

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvoje turime kosmopolitinę žiniasklaidą, didžioji dalis kurios priklauso nelietuviams, ir turime LRT, kuri valstybės dotuojama, tačiau proteguoja lietuvių tautos menkinimą, blokuoja lietuvių tautinės pasaulėžiūros raidą,Atstovauja landsberginę partiją

Anonimas

Anonimas portretas
aš tai šios LTV keli metai nebežiūriu,nebent tik sporto varžybas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių