Lietuvos rajonuose siūloma įkurti naujų kino teatrų tinklą

  • Teksto dydis:

Kino pramonės atstovai siūlo Lietuvos rajonuose įkurti kino teatrų tinklą, projektą įgyvendinant viešosios ir privačiosios partnerystės būdu. Lietuvos pramonininkų konfederacija teigia, kad verslas galėtų projektui skirti 2 mln. eurų, jeigu idėją remtų valstybė.

Vilniaus kino klasterio koordinatorius užsienio rinkoms Kęstutis Drazdauskas antradienį teigė, kad 25 kultūros centruose norint įrengti kino teatrus, per 10 metų reikėtų maždaug 21 mln. eurų valstybės investicijų. Tačiau jis siūlo projektą įgyvendinti viešosios ir privačiosios partnerystės būdu - tokiu atveju valstybei per dešimtmetį reikėtų skirti 11,5 mln. eurų.

„Kultūros ministerija turėtų skelbti konkursą, kad būtų atrinktas vienas subjektas, kuris plėtotų visus šiuos centrus“, - antradienį Lietuvos pramonininkų konfederacijoje (LPK) surengtoje diskusijoje sakė K.Drazdauskas.

Jo teigimu, kultūros centruose darbo dienomis būtų galima rodyti 2 kino seansus, o savaitgaliais - 4-5. Tačiau jis pripažino, kad ši veikla išliks nuostolinga, nes rajonuose galima tikėtis maždaug 20 proc. kino teatrų užimtumo, o tai nepadengtų investicijų ir išlaikymo kaštų, todėl tai turėtų būti laikoma socialine veikla.

„Šiuo metu turime tokią situaciją, kai kinui valstybė nuo sovietmečio neskyrė nė lito, nors yra skiriama pinigų muziejams, teatrams“, - tikino Vilniaus kino klasterio atstovas.

Vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius LPK teigė, kad projektas yra įdomus ir reikalingas, todėl ministerija ieškos būdų, kaip prisidėti prie jo įgyvendinimo: „Šis projektas išties yra įdomus, mes tiesime pagalbos ranką, konsultuodami, dirbdami kartu“.

Kultūros ministro Šarūno Biručio pramonininkams atsiųstoje pozicijoje teigiama, kad ministerija pasiruošusi skatinti kino sklaidą. Anot jo, ministerija rengs susitikimus su savivaldybėmis ir spręs, kaip įkurti kino teatrus kultūros centruose.

Pramonininkai teigė, kad verslas investuotų 2 mln. eurų į kino tinklo atstatymą šalyje, jei prie projekto prisidėtų valstybė.

Pasak kino verslo atstovų, 50 proc. gyventojų neturi galimybės žiūrėti filmų kino teatruose, nes jie įsikūrę didmiesčiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių